My 2007 sportsman 500efi won't start - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-11-2011, 11:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
jaderhold's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: wisconsin
Posts: 2
Question My 2007 sportsman 500efi won't start

When you turn the key on the fuel pump kicks on and thats it. Battery is good just put new ingnition switch in cause I thought that was bad. The dash doesn't come on at all. All that works is fuel pump and winch. It was running then it just shut off. Any one have any ideas?

Last edited by jaderhold; 03-11-2011 at 11:47 AM.
jaderhold is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-11-2011, 11:55 AM
Extreme ATV Enthusiast
 
dodgeram3500's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Canada
Posts: 176
Hey there, did you check the wire connections in the steering column?
Maybe water got in somewhere?

-2009 Polaris Sportsman 550 XP 3500lb. Polaris winch, Tall windsheild, Razor two way plow, rear rest box, and rear foot pegs. Our ATV
-1998 GMC Sierra 1500 4X4 extended cab with third door. My truck
dodgeram3500 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-11-2011, 03:55 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,003
Welcome to the board!

I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-14-2011, 09:58 AM Thread Starter
Junior Member
 
jaderhold's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: wisconsin
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by dodgeram3500 View Post
Hey there, did you check the wire connections in the steering column?
Maybe water got in somewhere?
yep did all that twice
jaderhold is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-21-2011, 12:01 PM
Junior Member
 
string69's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: texas
Posts: 5
it should have a compartment under the headlight that snaps off, and should have 4-5 fuses check those then let us know
string69 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-22-2011, 02:00 PM
Junior Member
 
string69's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: texas
Posts: 5
does your wheeler have the storage compartment under the front rack if so lift it up there should be a lid too a fuse box check the 5 amp fuse especially good it works the cluster good luck. just fixed one today doing the same thing it was a 500 sportsman probably the same.
string69 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 Sportsman 500efi with Bumper question jsingraham Polaris Sportsman 7 02-15-2011 06:31 PM
Help with 09 sportsman 500EFI bigtex ATV Repair and Maintenance 3 09-23-2010 08:38 AM
2007 Sportsman 800 won't start... BagoXCAlum99 ATV Repair and Maintenance 5 08-15-2010 07:38 AM
Idle Problems 2007 Sportsman X2 500EFI Gecco2003 Polaris Sportsman 13 03-17-2010 06:08 AM
2007 Sportsman 500EFI Fuel Gauge jdonatini Polaris Sportsman 3 02-23-2010 10:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome