2006 sportsman 500 X2 no spark - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-28-2011, 08:57 AM Thread Starter
Junior Member
 
ronski502's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: las vegas
Posts: 6
2006 sportsman 500 X2 no spark

Hi, i have a Sportsman 500 X2 that has no spark. I've done all the tests from ohm testing the coil,new stator,coil and module which i just did today. By the flow chart in the polaris manual everything was good. I have power to the coil, but nothing from the module that is supposed to collaspe the coil field to make it spark. I have an rpm reading on the cluster during cranking telling me it sees the pick-up coil. I even switched the entire wiring harness from a running machine!!!! Does anyone have any inside polaris knowledge? Thank You for looking!!!!
ronski502 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 06-28-2011, 09:03 AM
Extreme ATV Enthusiast
 
john luttrell's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Waldron Arkansas
Posts: 229
Sounds like you have it narrowed down to a bad module; do you have a good one to swap with to see if that's the problem? Also I hate to bring it up, because it sounds like you have checked everything you needed to, but have you checked to make sure the throttle cable doesn't have too much slack in it? Too much slack and the safety switch will kill the spark, thinking you have a stuck throttle. <ducks from tossed beer bottle> Just making sure you haven't missed something simple; I know I do sometimes.
john luttrell is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 06-28-2011, 03:00 PM Thread Starter
Junior Member
 
ronski502's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: las vegas
Posts: 6
Thanks, yes i've checked the throttle cable. I even did the ignition switch test,cutting the black wire. I got the new module yesterday from the dealer. Still no spark. I don't know what else to check. Thanks for the help!!!
ronski502 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2006 Polaris 500 X2 no spark ronski502 ATV New Members 2 06-28-2011 08:49 AM
04 700 Sportsman Efi No Spark suds ATV Repair and Maintenance 0 12-04-2010 09:29 AM
2006 Ranger XP EFI 700 (4x4) - no spark mpeitz ATV Repair and Maintenance 7 11-22-2010 07:40 PM
one spark sportsman midtown ATV Repair and Maintenance 2 11-19-2010 01:49 PM
sportsman 500 no spark pgray552000 ATV Repair and Maintenance 1 05-31-2010 08:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome