Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 07-13-2011, 03:10 PM
ajmicek's Avatar
Junior Member
 
Member #11636
Join Date: Feb 2011
Location: Plymouth Michigan
Posts: 8
Polaris xplorer 250 Electrical issues

so the other day the battery in my polaris xplorer died, and wouldnt hold a charge, so i bought a new one. well the new one works just fine...except when some relay malfunctions and i lose power on 4x4, starter and headlight/taillight. i hear a "click" noise soon after i turn the key, then it pulsates (i know this because i turn the headlight on and it flashes off and on every 10 or so seconds) and the starter doesnt work after the relay trips. i need to know how to fix the relay, and dont know why its doing this.
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 07-13-2011, 03:24 PM
2g00d4u's Avatar
ATV Enthusiast
 
Member #15334
Join Date: May 2011
Location: Smithville, ON, Canada
Posts: 30
did you get the right battery for the quad? is the right amount of voltage getting into the battery? is the stator producing enough charge?
__________________
1998 Polaris Magnum 425
Kenda Bear Claw Tires - 3000lb winch
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 07-13-2011, 05:46 PM
ajmicek's Avatar
Junior Member
 
Member #11636
Join Date: Feb 2011
Location: Plymouth Michigan
Posts: 8
the thing starts fine sometimes, other times i have to pull start it. and i cant keep it running too long because the cooling fan doesnt work because of this electrical issue. my buddy has a voltage tester and he's coming over later this week and im gonna test it then. do you think that the battery could have been overcharged?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 07-30-2011, 06:08 AM
abbie50's Avatar
Junior Member
 
Member #17204
Join Date: Jul 2011
Location: Pa.
Posts: 1
I have the same problem. Started with starting sometimes and ended with not starting at all. Have the wiring diagram but cannot find the common point where the red/white splits and goes to. Does start with the pull cord, but no fan or 4 WD.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-03-2011, 08:08 PM
ajmicek's Avatar
Junior Member
 
Member #11636
Join Date: Feb 2011
Location: Plymouth Michigan
Posts: 8
I still haven't figured it out but I'm going to silver lake sand dunes tomorrow and my 4x4 still wont work! And the battery died. Any suggestions as to what I should do to try and get this thing working again? None of the lights for neutral or reverse work, nor the headlights ( although the headlights worked fine the other day when I went riding at night).
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance


Search tags for this page
2000 palaris 4x4 250 starter schymatics
,
2000 polaris xplorer 250 4x4 electrical problem
,

2000 polaris xplorer 250 wiring diagram

,

2001 polaris explorer 250 electrical problem

,

2001 polaris xplorer 250 clicking noise when key is on no neutral light

,

2001 polaris xplorer 250 wiring diagram

,
2001 polaris xplorer fan
,
cooling fan for 2000 polaris 250
,
how to wire 2001 polaris 250
,
my polaris 2000 250 is not firing
,
polaris xplorer 250 charging system diagram
,

polaris xplorer headlight malfuction

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
polaris xplorer vin # issues lit18265 ATV New Members 4 03-13-2011 08:12 PM
1999 polaris xplorer 400 electrical issues?? wisemind2 ATV Repair and Maintenance 3 01-04-2011 09:58 AM
xplorer electrical problems dieseldan2005 ATV Repair and Maintenance 7 12-18-2010 07:27 AM
99 polaris xplorer 400 issues need help please wisemind2 ATV Repair and Maintenance 7 09-18-2010 08:50 AM
Starter issues on 2001 polaris xplorer 4x4 Diveking ATV New Members 1 09-23-2009 12:33 PM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 03:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.