Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-25-2012, 07:32 PM
smithersshootingsports's Avatar
Junior Member
 
Member #17481
Join Date: Aug 2011
Location: indiana
Posts: 11
Will not run full speed

Since you guys have been so helpful in fixing my last few problems....


1996 sportsman 500
I changed my belt last fall and thought I had fixed my problem. It started right up today and runs good, idles fine,but I do not have much power. In fact i feel i could be passed by a turtle. The carb has been cleaned, and i replaced the belt. What next so I can hit the trails this weekend??


THANKS!!!

SMithers
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 04-25-2012, 08:50 PM
burton09's Avatar
Junior Member
 
Member #24471
Join Date: Mar 2012
Location: Indiana
Posts: 25
Is it the engine not revving or the belt slipping?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-26-2012, 03:45 AM
Kevin108's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #23605
Join Date: Feb 2012
Location: Virginia Beach, VA
Posts: 209
Some belts are directional. What belt did you use?
__________________
2005 Scrambler 500
2009 Trailboss 330
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 04-26-2012, 02:28 PM
smithersshootingsports's Avatar
Junior Member
 
Member #17481
Join Date: Aug 2011
Location: indiana
Posts: 11
Not sure which belt i used. It will rev up fine. I replaced the belt last fall because thats what i thought was wrong with it. It ran fast before the beltt was wore and i replaced it. Now still same problem even though i replaced belt. I havent had it out since i thought i fixed it.....
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 04-27-2012, 09:52 AM
smithersshootingsports's Avatar
Junior Member
 
Member #17481
Join Date: Aug 2011
Location: indiana
Posts: 11
After further investigation its not the belt or clutch. Its the slide on the carb. If i stick my hand in through breather box and hold the slide up and hit the throttle it will wind up. If i dont hold it up it will not rev up like it should


Thanks again
smithers
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 04-27-2012, 09:55 AM
smithersshootingsports's Avatar
Junior Member
 
Member #17481
Join Date: Aug 2011
Location: indiana
Posts: 11
So what do i need to do to fix it? Short of buying new carb
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-27-2012, 10:03 AM
Russ C's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #11982
Join Date: Feb 2011
Location: Douglas Wyo
Posts: 4,115
can just buy slide, it comes with the diaphram. Around $75.00 last o0ne I bought
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 04-27-2012, 10:20 AM
kcaves's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #10305
Join Date: Dec 2010
Location: WYOMING
Posts: 322
Make sure when u order the slide that it does come with the diaphragm, last one I bought I had to install diaphragm


---
I am here: http://tapatalk.com/map.php?anvfcb
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 04-27-2012, 06:57 PM
smithersshootingsports's Avatar
Junior Member
 
Member #17481
Join Date: Aug 2011
Location: indiana
Posts: 11
Up and running faster than ever. Couuldnt of done it without u fellas thanks!


Smithers
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Tags
belt, clutch, no power


Search tags for this page

11 polaris ranger not running full speed

,

2005 polaris ranger does reach full speed

,

atv does not go top speed

,
atv does run at full
,
can am commander wont reach full speed
,
my mini atv wont go full power
,

polaris ranger not running good

,

polaris ranger not running right

,
polaris ranger running half speed at full throtle
,
polaris sportsman diapram wont slide
,
why is my polaris ranger 800 crew not running full speed
,
why is my polaris scrambler 500 4x4 does not go when full throttle
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will not run full speed smithersshootingsports Polaris Sportsman 1 04-27-2012 06:21 PM
Full exhaust for 550 XP mudflinger Polaris XP 0 04-20-2012 08:39 PM
where to buy a FULL kit? Hemikidd ATV General Discussion 10 10-15-2011 08:28 PM
First full ride shawn66mcl ATV General Discussion 2 09-22-2011 05:20 PM
Full-Time 4X4 ? Is it possible ? tophvytoy Polaris Sportsman 8 12-21-2009 01:44 PM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 04:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.