Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-11-2010, 06:27 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
96 magnum No Spark No lights, but will turn over?????

need help. no spark no lights. will turn over all day long. took it to the dealer and they said it needed a new stator installed that still does the same thing? HELP
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 03-11-2010, 07:37 PM
Bruce!'s Avatar
Super Moderator
Premium Member
 
Member #193
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 19,556
First off, welcome to the board!
__________________
I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-11-2010, 08:18 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
Thanks for the welcome!!!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-11-2010, 09:22 PM
blueline15's Avatar
Super Moderator
Premium Member
 
Member #230
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,896
no lights as in no power, or are the bulbs blown?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-11-2010, 10:00 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
no sir..I checked the lights from another parts quad i have in the garage. pretty much have power to everything, just no lights on the gauges/speedo, nothing. I have changed the stator, the ignition coil, tried unplugging the black wire from the CDI like everyone says to do, even took it to the dealer and had them make sure all the wiring was correct! still nothing
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-11-2010, 10:01 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
sorry but yes to answer your question no power, and the lights arent blown
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 03-11-2010, 10:07 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
I have worked for 2 weeks on this thing since I have had it...guy I got it from said he got it out one day and started fine ran it...and then it just died. Like i said i replaced the ignition coil, had all the wiring checked at the dealer...then Im a little mad that the dealer said the reason its not starting is because it needs a new stator. Replaced the stator, still nothing. Then when messing with it today we thought..well if all the wiring is correct than why are none of the lights working? I thought the same thing you did (bulbs blown) but thats not it either. could it possibly be a sylenoid? or could it be the CDI. shouldnt need a CDI for lights should ya? thanks man
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 03-14-2010, 09:34 AM
atvjunkie821's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #2326
Join Date: Dec 2009
Location: Middle Tn
Posts: 483
You need to look at the wiring block. Check for 12v source at the red/white wires with the key switch on. The red/white wires are always hot with the key on. If not check your key switch.
__________________
95 Magnum 425 4x4 , 518HO carb & air box, 12inch rear wheel conversion.

02 Magnum 500 RMK

If it ain't broke, I can't afford it!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 03-14-2010, 12:12 PM
get2579's Avatar
Junior Member
 
Member #3620
Join Date: Mar 2010
Location: Suffolk, VA
Posts: 10
Does it try to turn over with the key, or are you pull starting? My 330 wouldn't do anything with the key, even though I had 12 volts at the battery. Turns out the quick connect at the kill switch/reverse override box was not making up. I unplugged it, cleaned out the the dirt, and plugged it back in. Now it works. I was stumped for about a week looking for inline fuses and the elusive circuit breaker kit before I stumbled across this quick fix.
__________________
'02 325 Magnum 4x4, Winch, Gun Rack
'05 330 Magnum 2x4, Winch, Gun Scabbard
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 03-14-2010, 05:51 PM
yz125motomxer's Avatar
Junior Member
 
Member #3599
Join Date: Mar 2010
Location: Excelsior Springs Missouri
Posts: 15
to atvjunkie...it does allow the motor to be shut off with the key switch though thats why I ruled out the key switch.
to get2579...it does turn over with the key on, and it will not turn over with the key off. I have taken the control box with the starter button off, but it still doesnt get a spark. I have also tried pull starting also. I have ordered a new CDI, that is pretty much the last and final thing it could be! Whereabouts are you talking about the quick connect? I have tried using the trick of unplugging the black wire from the CDI. Is that what you were talking about? Also its pretty weird but I am getting a negative read on the meter from the ignition coil. any other thoughts?
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance


Search tags for this page
1997 polaris 425 magnum fuse
,

1997 polaris magnum 425 4x4 fuse box location

,
330 polaris magnum fuses
,
does a fuse control the ligbts on 1997 polaris trailboss
,
is fuse for a 96 polaris magnum
,
polaris 330 magnum fuse location
,
polaris 330 magnum no spark
,

polaris magnum 325 no spark

,
polaris magnum 330 fuse box
,
polaris magnum 425 no spark
,
polaris magnum no lights
,
were is the fuse box on a 1997 polaris 425 magnum
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tail Lights Won't turn off brentc ATV Repair and Maintenance 6 07-08-2010 06:05 AM
02 scrambler 50 won't turn over mdutton ATV Repair and Maintenance 1 10-16-2009 04:54 PM
500 engine wont turn off? detinator131 ATV Repair and Maintenance 2 10-01-2009 10:24 PM
1997 425 Magnum 4x2 No Spark. :newbie: mnmfors ATV Repair and Maintenance 7 09-01-2009 10:12 AM
300 2x4 won't turn over Pakman ATV Repair and Maintenance 0 05-29-2009 08:55 AM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 03:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.