2000 Polaris Sportsman 500 4x4 problems - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-05-2013, 02:11 PM Thread Starter
Junior Member
 
arredhead's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Unhappy 2000 Polaris Sportsman 500 4x4 problems

My 4wd won't engage on my Sportsman 500. I have checked the ground and transmission. Any suggestions?
arredhead is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-05-2013, 03:17 PM
Polaris ATV Junkie!
 
Kevcules's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: NB. Canada
Posts: 900
It won't engage if your speedo isn't working. There is a by-pass for that issue on here somewhere if you don't want to fix the speedo. If the speedo is working, you may have to change and or add fluid to the hubs. Low or dirty fluid won't engage the plates very well.

Kevin
2001 Sportsman 500 HO
2006 Honda Rincon 680
Famous saying......" I'm going to the garage" !
Kevcules is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-05-2013, 05:15 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,003
Welcome to the board!
Bruce! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 01-05-2013, 05:31 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
PCA4208's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Albuquerque, NM
Posts: 170
Agreed. Change out fluid and check if speedo is working properly.

2000 Sportsman 500 RSE 4x4 rear seat/toolbox, k/n air filter, ITP MudLite tires
2003 Dodge Ram 1500 Reg. cab, short bed, 5.7L HEMI, flow master exhaust, k/n filter, pioneer sound system, JL subwoofer, kicker amp, srt-10 hood, srt-10 wing, 4.56 gears, falken tires, 2-4" lowering kit
PCA4208 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-06-2013, 11:00 AM Thread Starter
Junior Member
 
arredhead's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 4
Speedo hasn't worked in years but 4x4 has. Fluids are good. I did find the thread about the bypass and considering trying that. Thanks
arredhead is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems with starting polaris sportsman 500 6x6 year 2000 martinm34 ATV New Members 3 12-17-2012 12:55 PM
Polaris sportsman 500 6x6 year 2000 starting problems martinm34 ATV Repair and Maintenance 0 12-16-2012 02:51 AM
2000 polaris 500 sportsman ho with 4 wheel drive problems grizzlogger Polaris Sportsman 3 09-29-2012 01:17 PM
2000 polaris magnum 500 ignition system problems TheDunn ATV Repair and Maintenance 0 07-13-2011 05:13 PM
2000 Polaris 400 AWD Problems hemimotors ATV New Members 4 01-19-2011 11:41 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome