polaris 500 no 4x4 in reverse - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 07-13-2009, 04:38 AM Thread Starter
Junior Member
 
cecdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
polaris 500 no 4x4 in reverse

my magnum 500 has been quiting when put in reverse. i herd ths is typical for thease machines. and i have another post about lack of power. yesterday i was riding and it is working great full speed again no stalling when shifterd into reverse. i was in some mud and got hung up. now when i pout it in reverse i dont have to push the override to get full throttle BUT now even with the override pused I have no 4X4. aneyone have this problem?
cecdog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 07-13-2009, 06:39 AM
Extreme ATV Enthusiast
 
imhuntingcrazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Dakota
Posts: 108
I would start with the basics, make sure you have power to your switch. AWD should light up. If you have power there, you can ohm the coils should be around 25 on each side, just to be sure the coil wires didn't get tore. let me know if that cures it.
imhuntingcrazy is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 07-13-2009, 06:59 AM Thread Starter
Junior Member
 
cecdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
k i will have a look when i get home. forgot to add 4x4 works perfect in forword
cecdog is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 07-13-2009, 11:50 AM Thread Starter
Junior Member
 
cecdog's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 6
so far it all checks out ok. power to switch and to the coils in forward but not reverse obviously . also I noticed the reverse light is not working. checked it and no power to it when in reverse.
cecdog is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 07-13-2009, 12:26 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
imhuntingcrazy's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: South Dakota
Posts: 108
hey man, pm me with a year and i'll grab my manual and take a look
imhuntingcrazy is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome