Submerged polaris 400 4x4 HELP! - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 08-31-2010, 07:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Muff Daddy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Edgemont SD
Posts: 2
Thumbs down Submerged polaris 400 4x4 HELP!

Long story short I'm attempting to fix my father in laws 4 wheeler. It was shut off before it died. All you could see in the water was the seat and handle bars. Now I pulled the battery and hooked a battery charger directly up to the terminals of the 4 wheeler without a battery. the display doesnt turn on, nothing powers up. The key does not make the starter function. I then connected the positive wire to the junction box on the left side by the battery and the starter turned over. Is there a fuse somewhere that I'm not seeing? HELP!!!
Muff Daddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-31-2010, 08:16 PM
Polaris ATV Legend
 
blueline15's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,903
sounds like the starter solenoid is shot

either that or your key switch is shot, and its not sending the signal to the solenoid to turn over
blueline15 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-31-2010, 08:23 PM Thread Starter
Junior Member
 
Muff Daddy's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Edgemont SD
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by blueline15 View Post
sounds like the starter solenoid is shot

either that or your key switch is shot, and its not sending the signal to the solenoid to turn over
The gauges dont even turn on.
Muff Daddy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 08-31-2010, 10:23 PM
Polaris ATV Junkie!
 
mkeddie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: western new york
Posts: 877
Send a message via Skype™ to mkeddie
then it could be the key switch like blue said

2010 850 XP EPS Stealth Black
from dealer
2500lb. winch (with wireless remote)____60" Glacier® II Plow System with extras___Lock & Ride® Front Cargo Box____Rear Rack Extender___Moose hand and throttle warmers
HID Plug and Play Light Kit for 550/850(www.theatvsuperstore.com) lower lights tinted with 20% window tint (still brighter than stock but not blinding bright)
Front & Rear A-Arm Guards XP550/850 2010(www.theatvsuperstore.com)
28" zillas on stock 14" rims(http://www.4wheelparts.com)_____26" stock tires on itp ss212 14" thanks SNW629
Deluxe Front/Rear Brushguard(http://www.superatv.com/)
3 in 1 Polaris atv hitch from (www.theatvsuperstore.com) might i add it was a gift they sent me just for buying some stuff
Galls® 100W Remote Siren (http://www.galls.com/)
lots of lights
motor cycle radio
(still to come Wes Standard(rear seat and storage), dalton clutch kit, 2 inch lift, stealth snorkel kit if they ever make them for the 2010 )
mkeddie is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 09-01-2010, 03:47 AM
Polaris ATV Legend
 
blueline15's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,903
then its probably your key switch. they are like $70 to get a new one
blueline15 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-01-2010, 03:49 AM
Polaris ATV Legend
 
blueline15's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,903
i would pull the key switch out, figure out which wires is you main power, and which wire the key switch makes hot when you turn it to the "on" position and see if everything comes back
blueline15 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-01-2010, 01:03 PM
Polaris ATV Legend
 
4getful2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: illinois
Posts: 2,246
you might be better off using a set of jumper cables and a known good battery, hook those up to the terminals and see what it does. battry chargers depending on what type you are using ,have spikes of current under certain conditions and might burn something up ,like your control module.
Clean all your connections,look at the kill switch
4getful2 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Submerged 04 500 Sportsman, need help. Big D ATV Repair and Maintenance 5 04-22-2012 11:47 AM
Sportsman 500 6x6 submerged Smaug ATV Repair and Maintenance 3 08-27-2010 01:21 AM
2001 Sportsman 500 submerged 2001sportsman Polaris Sportsman 6 10-13-2009 09:09 PM
2005 Sportsman 500 submerged montanaguy Polaris Sportsman 6 08-31-2009 01:37 PM
Submerged in water. Poor rpm/ engine run. Any ideeas? iSnowboard ATV Repair and Maintenance 9 07-15-2009 12:17 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome