2000 Xplorer bogs and dies - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 10-28-2010, 03:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Bo185's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: AR
Posts: 1
2000 Xplorer bogs and dies

My wifes 2000 xplorer (250) air cooled model is acting wied. It won't start easy and idle. Sometimes it revs up and you can't turn it off. Turn off the key or kill switch and it still runs. It runs fine at times but bogs and misses when at power.

I have rebuilt the carb., but haven't checked compression.


I was searching here and found that it might be the CDI. There are at least two boxes that I think are it under the head light. One might be the fan relay.

Anybody have the correct part number for this unit? Or the right part need to fix this problem?

Help please!

Thanks,
Scott

Last edited by Bo185; 10-28-2010 at 03:33 PM.
Bo185 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 10-28-2010, 09:53 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,004
Welcome to the board!

I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-14-2010, 02:30 PM
ATV Enthusiast
 
mt54915's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: wisconsin
Posts: 43
ok change the plug adjust your fuel/air mixture check your fuel make sure no water in it or contaminants check air filters check idle speed or it could be a air intake leak
mt54915 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
95 xplorer 400 idles bogs and dies icel0rd ATV Repair and Maintenance 8 10-10-2010 06:27 AM
300 xplorer now dies when shifted into reverse???? Help jason6586 ATV Repair and Maintenance 2 10-08-2010 12:39 PM
2000 xplorer 400 question laan123 ATV General Discussion 4 08-01-2010 04:25 PM
2000 sportsman 500 dies and fludded dtsesthx Polaris Sportsman 2 10-13-2009 12:20 PM
2000 Xplorer 400 3x4?? reese600 ATV Repair and Maintenance 0 03-17-2009 04:09 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome