Stalling, sputtering, and back firing - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-20-2016, 02:42 PM Thread Starter
Junior Member
 
Mblake08's Avatar
 
Join Date: Feb 2016
Location: Pickerington, ohio
Posts: 2
Stalling, sputtering, and back firing

Ok guys. I've been reading these forums for 2 hours. I'm down at hatfield McCoy in West Virginia. Riding my 2012 sportsman 800. Been fine all day. Blew the belt which I knew I needed to change. Put my replacement one on. And ride for another hour then the quad started to back fire and sputter when I would let off the gas and the check engine light came on. I did the turn the key thing it's a code 21. Which is loss of sync. Ok wtf does that mean. So I shut it off and waited for my buddies to come pick my quad up with the trailer. And when they got there I started it and the check engine light was off and it ran perfectly fine so sputter or back firing. The. We get back to the house and I decided to take it for a ride and a little into the ride the check engine light came on and started sputtering and back firing again. I called my hometown shop and they said they have no idea they would need to put the digital wrench to find out. Does anyone have any ideas to try and help salvage my expensive ass weekend down here. Thanks in advance for all the help.
Mblake08 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-21-2016, 07:17 PM
ATV Enthusiast
 
Neal_Fox's Avatar
 
Join Date: Oct 2015
Location: Whittemore Iowa
Posts: 64
Disconnect the battery for a little bit and see if that helps? Maybe loose battery cable?

Sent from my SM-G935R4 using Tapatalk
Neal_Fox is online now  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Sportsman 500 HO sputtering CrimsonTideJosh Polaris Sportsman 6 09-14-2016 01:48 PM
Random Stalling Cammertime88 ATV Repair and Maintenance 1 02-29-2016 05:42 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome