1997 400L Idle's won't Take any Throttle!!! - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 11-22-2010, 06:54 PM Thread Starter
Junior Member
 
ddbudd's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: IL
Posts: 2
1997 400L Idle's won't Take any Throttle!!!

Hi,

I'm New to the Forum hoping for some HELP.

I Just Rebuilt Motor, it will start but will only Idle if you give any Throttle it will bog and backfire and die starts back up and Idle's I have Checked the basics, it is getting spark but seems weak ? will this cause the problem i'm having and if so what should i troubleshoot ?

Thanks dave
ddbudd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 11-22-2010, 07:41 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
mechanike's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: cary illinois
Posts: 280
welcome to the forum,make sure you have at least 1/8" play in your thumb throtttle,,,,,adjust 5"up the cable.

01SCRAM500/1-1/2" SPACERS/KENDA KLAWS/DOUGAS RIMS/GEN4 BUMPERS/CARBMOD/UNI/OWN AIRBOXMOD/Aaen/SUPERTRAPP/PILOT LITES/MASTERLOCK WINCH/POLARIS SPEEDO/97 TRAILBLZER 250/HIGH COMP/SHRIMPLITES/PAINTED BLUE/400CC CARB/MOOSE/Aaen PIPE/FMF SILENCER.
mechanike is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-22-2010, 08:48 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,004
Welcome to the board!

I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 11-23-2010, 01:26 AM
Polaris ATV Legend
 
4getful2's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: illinois
Posts: 2,246
could try taking the carb. off and give it a good cleaning, namely the pilot jet
4getful2 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 11-23-2010, 04:20 AM Thread Starter
Junior Member
 
ddbudd's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: IL
Posts: 2
Thanks for the welcome
Found the problem...... I Put a new flywheel on when I did rebuild, It was a 6 magnet , The sport uses a 4 magnet problem solved !!!!!
ddbudd is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Throttle sticking on 94 400L Boostedawd91 Polaris Sportsman 6 06-05-2013 03:14 PM
Thumb Throttle VS Twist Grip Throttle Billster1955 Around The Garage 14 04-02-2013 12:11 PM
Twist throttle vs. thumb throttle? rsmith0801 Polaris Predator 5 03-22-2010 05:11 PM
1997 sportsman 400L Overheating cmb1503 ATV Repair and Maintenance 1 09-27-2009 01:37 PM
1997 Sportsman 400 getting HOT..WHY ? airship Polaris Sportsman 3 09-11-2009 03:04 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome