04 Scrambler no start - Polaris ATV Forum
Polaris Scrambler Discussions for the Polaris Scrambler

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-08-2013, 03:35 PM Thread Starter
Junior Member
 
Ramit32's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 13
04 Scrambler no start

Hey guys im kind of new to the forum. I have an 04 scrambler 500 H.O that wont start. Has a new fuel pump, has good spark, good battery, just cleaned out the carb, which was very gummed up. It cranks over fine but doesnt even chug or try to start. It was running before i cleaned out the carb, just not extremely well.

2014 Sportsman 550 XP ESP
Magnetic Metallic


Ramit32 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-09-2013, 01:41 AM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,004
Welcome to the board!
Bruce! is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-09-2013, 06:55 AM
ATV Enthusiast
 
mechanic's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 48
Try using a little starting fluid sprayed right into the air box. Crank it over and if it turns over by its self, or sounds like it's firing. If it does then it's still a carb problem
mechanic is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 01-27-2013, 05:31 PM
ATV Enthusiast
 
Palvader's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Vernon [Rockville] CT
Posts: 62
Send a message via Skype™ to Palvader
I agree with mechanic, it's an easy check solution that requires no tools. I had the some problem, it would run only on starter fluid, and then I checked the gas tank... very low. I filled her up, squirted that starter fluid, and a few backfires later she was purring like a [loud] Honda!

Peter Lindblom
__________________________
2002 Polaris Scrambler 500 2x4
  • Special Edition model [A02BA50AB]
  • Light bar on front bumper
  • Turn signals
  • Rear skidplate
  • Kolpin handguards [with mirrors]
  • Gas cap fuel gauge

Romans 1:16 "For I am not ashamed of the Gospel of Christ..."
Palvader is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 02-01-2013, 12:29 PM
Junior Member
 
Maxxed103's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Taunton Ma
Posts: 4
had same problem with my 500 if it sat for a while its probably a stuck float valve and/or clogged jet.
Maxxed103 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Scrambler

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
99 scrambler 400 no spark..no start nuhuskers ATV Repair and Maintenance 9 06-11-2012 09:20 AM
scrambler 500 will not start with starter abeitner ATV General Discussion 5 05-11-2012 03:50 AM
wont start scrambler 50 chriso ATV Repair and Maintenance 2 02-13-2011 05:58 AM
500 Scrambler won't start jscantland ATV Repair and Maintenance 2 12-17-2010 10:26 AM
1999 Scrambler 400 4x4 how to start michaelbell85 Polaris Scrambler 3 07-04-2010 06:52 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome