Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Scrambler

Polaris Scrambler Discussions for the Polaris Scrambler

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-29-2013, 01:51 PM
LoneKiller37's Avatar
Junior Member
 
Member #35132
Join Date: Mar 2013
Location: Lockport Ny
Posts: 6
Scrambler 500 electric start problems

I just got a 2001 scrambler 500 2x4 it ran and started great when i got it but now it has a starting problem. When i go to start it with the electric start all i get is just one click coming from the battery area every time i press the button. lights and everything else works but it just doesnt turn over. after awahile of running i can start it with the electric start but the next day ill go to start it but i just get that clicking noise. What should i look into first?

Last edited by LoneKiller37; 03-30-2013 at 07:50 AM.
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 03-29-2013, 02:18 PM
Bruce!'s Avatar
Super Moderator
Premium Member
 
Member #193
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 19,560
Welcome to the board!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-29-2013, 05:42 PM
Russ C's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #11982
Join Date: Feb 2011
Location: Douglas Wyo
Posts: 4,042
Battery is bad or not charging, should have 12,3 or more volts shut off and 13.5-14.5 when revved up a little, check with multi meter at battery.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-30-2013, 07:50 AM
LoneKiller37's Avatar
Junior Member
 
Member #35132
Join Date: Mar 2013
Location: Lockport Ny
Posts: 6
I put a new battery in it yesterday still had to pull start it (didnt charge it before putting it in) and i ran it hard for a good hour. I tested the battery when it was running and it held a constant 14 volts so its charging and it was able to start after the ride fine. I will try starting it later today and see if the battery was all it needed. Thanks for the info.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-30-2013, 03:23 PM
3 Polaris Atvs's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #1102
Join Date: Aug 2009
Location: Illinois
Posts: 479
Should always charge new battery before use. Clean all your connections on the solenoid and starter connection.
__________________
1998 Scrambler 500 HO 4x4
1995 Scrambler 400 4x4
2000 Trailblazer 250 2x4
Sportsman 90 (for my Granddaughter)
1998 Sportsman 500 4x4
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-30-2013, 04:48 PM
LoneKiller37's Avatar
Junior Member
 
Member #35132
Join Date: Mar 2013
Location: Lockport Ny
Posts: 6
yea i know but Ive always gotten away without charging them and i dont have the right charger, the one i have the lowest itll go is 2 amps. The new battery took care of the problem anyways glad it wasnt my starter or solenoid.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 04-07-2013, 01:40 AM
FeltonVillanueva's Avatar
Junior Member
 
Member #35354
Join Date: Apr 2013
Posts: 2
I will be driving the Chevy 2500 HD crew with Texas plates. And the matching Orange Madness Edition XPs. My brother will have his Walker Evans Edition RZR 4 seater.
__________________
DVD series deals, discounts, and special price for DVD Sales Online to help you save money!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 05-29-2013, 04:44 PM
LoneKiller37's Avatar
Junior Member
 
Member #35132
Join Date: Mar 2013
Location: Lockport Ny
Posts: 6
Well it seems like its more than the battery now. The new battery only lasted a few months. It was working fine one day but the next mourning i went to go start it and it was completely dead. I went and got a new battery and PROPERLY CHARGED IT like it tells you and still having the same problems. I went through all the points and cleaned them and even tried the battery in other machines and it works but every time i go to start it, it either slowly cranks then stop or not even turn. opened up the side of the motor and cleaned up the magneto since it was rusted up and gave the starter a couple of taps. It would crank then stop and when it did crank its loud and has a grinding sound in it. Before i go and buy a new one, i wanted to see if theres anything else i should look at? It feels like its drawing way more power than it suppose to when it cranks and kills the battery faster.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 05-29-2013, 08:15 PM
Russ C's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #11982
Join Date: Feb 2011
Location: Douglas Wyo
Posts: 4,042
Sounds like it needs a new starter I get them from D-B electric on e-bay, had good luck with them.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 05-30-2013, 03:44 AM
Ridinagain's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #29606
Join Date: Sep 2012
Location: North Branch, MN
Posts: 3,888
X2 on starter
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Scrambler


Search tags for this page

01 polaris scrambler 500 not charging

,
1998 polaris scrambler 500 models
,
2001 scrambler 500 starter clicking
,
2007 polaris 90 electric start grinding
,

98 polaris scrambler ele start not working just clicks

,

charging system 03 scrambler

,
polaris scrambler 500 4x4 electronic problem
,
polaris scrambler 500 no electrical
,

polaris scrambler 500 not charging

,

polaris scrambler 500 starter problems

,

start problems with a polaris scrambler500

,
starter polaris scrambler 500 forum
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Sportsman 90 Electric Start problems derezes Polaris Sportsman 3 02-04-2013 12:58 PM
2001 scrambler electric start does not work danb7869 ATV Repair and Maintenance 7 01-13-2013 03:34 PM
2001 scrambler 500 4x4 no electric start or 4 wheel drive bigal87vert ATV Repair and Maintenance 2 08-15-2012 06:26 PM
electric start problem scrambler 2000 xkpierce12 ATV Repair and Maintenance 6 08-10-2012 06:02 PM
Electric Start Problems PatDMania ATV Repair and Maintenance 9 12-20-2010 07:51 AM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.