2003 500 HO wont start - Polaris ATV Forum
Polaris Sportsman Discussions for the Polaris Sportsman 90, 300, 355, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 850

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 03-07-2011, 02:32 PM Thread Starter
Junior Member
 
harligreg's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: washington twp NJ
Posts: 3
Smile 2003 500 HO wont start

I started it up to run it and keep the battery charged ! It started right up , rode it for 3 or 4 minutes and it shut off . That was a few weeks ago . Since then I have checked for spark ,changed plug . checked valve timing and spark timing , Plenty of battery and comp. was full of gas ! Whats going on ?? It was always a good running mach. , was running great just before it shut down !
harligreg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 03-07-2011, 07:25 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,004
Welcome to the board!

I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 03-07-2011, 10:02 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
Stealthepooty's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Virginia
Posts: 494
Always the basics.
Is it getting Spark? (yes)
Is it getting Air?
Is it getting Gas?

Try taking the air filter off and dump a tiny bit of gas in the intake to see if she fires at all.

_______________________
2010 Polaris 850 XP, Warn XP-30 Winch, KFI Winch Mount, Steel Front & Rear Rack Extenders

My neighbor called the cops because I was playing Radar Love too loud.... they arrested him.
_______________________
Stealthepooty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 03-08-2011, 02:55 AM
ATV Enthusiast
 
Cslaxer26's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Syracuse, NY
Posts: 49
I keep having the same problem with my 700 i let it sit for a week because of bad weather and then it wont start. I charge the battery and then its fine.

2003 Polaris Sportsman 700 Twin
.Modified Front Brush Guard
.Rear Brush Guard
.2500 lb. Warn Winch
_____________________________________________

2002 Polaris Sportsman X 500 HO(The Workhorse)
.52 in. Snow Plow
.2500 lb. Warn Winch
.Polaris Rear Brush Guard
Cslaxer26 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 03-26-2011, 04:55 PM
ATV Enthusiast
 
7.62Addict's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: St Louis, MO
Posts: 75
Once in a while mine does that. Its usually is vaporlocked when hat happens. A
s mentioned earlier, give it a little gas. That is assuming you have already verifed your getting a hot spark.
7.62Addict is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 03-26-2011, 08:09 PM Thread Starter
Junior Member
 
harligreg's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: washington twp NJ
Posts: 3
Thanks for the come back guys !! I did it all , first thing I did was starting fluid , NOTHING !! I opened it up , timing chain OK , timing marks OK , checked valve clearance ( .006 ) intake & ex , magnetic pickup clearance to flywheel ,changed plug !
The gas that was in it ( full ) I put in about 2 weeks earlier . I have good spark at the plug when it's against the frame and I crank it , but put the plug in and NOTHING ! Also checked around air intake for air leaks !! The most I got was a small pop out of the muffler !
harligreg is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 03-26-2011, 09:04 PM
ATV Enthusiast
 
7.62Addict's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: St Louis, MO
Posts: 75
If you used starting fluid with correct timiing and it wouldnt start than you have no spark. Go back to the basics, the problem is probably very simple. I have a fair amount of exp with repairs after all I own a Polaris (only joking, but not really)
7.62Addict is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Wont start from a cold start. gramslam05 ATV Repair and Maintenance 5 11-28-2010 05:57 PM
2003 Magnum fan wont kick on mattb1974 ATV Repair and Maintenance 2 11-26-2010 04:31 AM
2003 trailboss wont charge dneuhof ATV Repair and Maintenance 1 07-07-2010 06:11 PM
2003 Preditor 500 wont start!! turns over has Spark PLEASE HELP Xukh ATV Repair and Maintenance 13 02-19-2010 06:06 PM
500 wont start sunshine Polaris Sportsman 7 10-02-2009 07:37 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome