Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman

Polaris Sportsman Discussions for the Polaris Sportsman 90, 300, 355, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 850

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 04-13-2011, 06:01 AM
swva's Avatar
Junior Member
 
Member #13976
Join Date: Apr 2011
Location: St. Charles, VA
Posts: 3
Question 2005 500HO electrical problem

I've got an 05 with some kind of electrical problem. I was using it to pull some brush, turned the machine off and went to restart it and it was completely dead, like there wasn't even a battery on it. I replaced the battery and still nothing. A short while later, I turned the key and it worked like it should. I turned it back off and now nothing. I have power to the solenoid but nothing else. Can someone help? I had the ECM replaced under a recall a few years ago.
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 04-13-2011, 06:49 AM
racer37l's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #5629
Join Date: Jun 2010
Location: Southern West Virginia
Posts: 1,665
Welcome!

Does the display on the pod light up?

If it does, try tapping on the solenoid. If the bike starts when doing this, then you have a bad solenoid or just corroded connections on the solenoid.
__________________
Con

2007 Sportsman 800 efi , L&R tall windshield, Viper Max 4000 lb. winch with 3/16" Amsteel rope by Atv Winch Rope, 25' Amsteel tow rope by Atv Winch Rope, RDC fairlead, RDC deluxe gas cap, RDC shifter, RDC overflow bottle cap, RDC 2" lift , 27" Maxxis bighorns s/w on Vision Outback 12" wheels, Uni air filter, Dalton o/bl primary clutch spring, front and rear brushguard, front and rear rack extensions, and a SanAngelo backrest
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 04-13-2011, 07:35 AM
swva's Avatar
Junior Member
 
Member #13976
Join Date: Apr 2011
Location: St. Charles, VA
Posts: 3
no, nothing lights up. it's like there isn't a battery. I have power to my solenoid from the battery. I bridged it with a screw driver to see if it would throw it to my starter and it did. there is no power coming to the front so i'm thinking start small and simple with ignition switch, cluster on left side of handle bars, or solenoid.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 09-27-2014, 05:30 PM
67galax's Avatar
Junior Member
 
Member #46836
Join Date: Sep 2014
Location: SE Iowa
Posts: 3
Hi, new here. My dad's 2005 500HO is having the exact same problem. Did anyone ever figure this one out?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 09-27-2014, 06:03 PM
mvn's Avatar
mvn mvn is online now
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #31549
Join Date: Nov 2012
Location: Uxbridge, Ontario
Posts: 474
Bad PDM I bet.

Mark
__________________
2012 850HO Touring EPS Pearl White
27" ITP XTR radials on 14" ITP SS212 wheels
Ricochet skid plates & A-arm guards
Rubberdown 1 1/2" lift
Rotopax fuel packs on custom mounts
Garmin 60CSx with Ram mount
Polaris 2500# winch with synthetic rope
Polaris front & rear brush guards
Polaris bar & thumb heaters
Polaris passenger grip heaters


Good, fast, cheap.....pick 2!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 09-27-2014, 06:50 PM
67galax's Avatar
Junior Member
 
Member #46836
Join Date: Sep 2014
Location: SE Iowa
Posts: 3
Are the PDM and ECM different?

I pulled off the front plastic and found a finned aluminum box, which I assume is the ECM. I pulled the plug off of it, and tried to check the voltage at each pin (or hole) in the plug (not the EMC itself). I couldn't find 12V anywhere. However, on a couple of the pins, my multimeter registered .03-.04V. Connected to nothing, the meter read 0.00, and only moved to .03-04 when I touched the plug.

There is also a black plastic box mounted just about the aluminum finned box. Is that the PDM?

(and I did test every connection on both kill switch plugs, with no voltage present either)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 09-27-2014, 06:50 PM
texbigred1's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #28551
Join Date: Jul 2012
Location: Macon Ga
Posts: 154
Bad fuse or fuseable link wiggle the wires at the battery see if it will come on
__________________
2014 sportsman 570Efi. CAMO non eps
Polaris front bumper and rack extender
Home made hitch
3500lb badlands winch
Kfi Winch mount
2001 sportsman 500= update. Not locked up simple fix just need time to put it back together.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 09-27-2014, 06:51 PM
texbigred1's Avatar
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #28551
Join Date: Jul 2012
Location: Macon Ga
Posts: 154
Also check the connection on the back of key switch
__________________
2014 sportsman 570Efi. CAMO non eps
Polaris front bumper and rack extender
Home made hitch
3500lb badlands winch
Kfi Winch mount
2001 sportsman 500= update. Not locked up simple fix just need time to put it back together.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 09-27-2014, 08:33 PM
mvn's Avatar
mvn mvn is online now
Extreme ATV Enthusiast
 
Member #31549
Join Date: Nov 2012
Location: Uxbridge, Ontario
Posts: 474
67galax, is your 05 a carb or efi?

Mark
__________________
2012 850HO Touring EPS Pearl White
27" ITP XTR radials on 14" ITP SS212 wheels
Ricochet skid plates & A-arm guards
Rubberdown 1 1/2" lift
Rotopax fuel packs on custom mounts
Garmin 60CSx with Ram mount
Polaris 2500# winch with synthetic rope
Polaris front & rear brush guards
Polaris bar & thumb heaters
Polaris passenger grip heaters


Good, fast, cheap.....pick 2!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 09-28-2014, 08:46 AM
67galax's Avatar
Junior Member
 
Member #46836
Join Date: Sep 2014
Location: SE Iowa
Posts: 3
it is EFI
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman


Search tags for this page
05 polaris 500 ho no power to dash are key
,

2005 polaris 500 ho atp problems

,
2005 polaris 500 ho electrical problem solenoid
,
2005 polaris 500 ho no power
,
2005 polaris atp 500 ecm recall
,
2005 polaris atv no electrical
,
2005 polaris sportsman 500 ho no power
,
2005 polaris sportsman 500 lights are on but ignition is not on
,

2005 polaris sportsman 500 no electrical power

,
2005 polaris sportsman 500 no power
,
polaris 500 ho no power to ignition
,
polaris atp starter problem
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 atp 500ho matty2244 Polaris Sportsman 5 04-14-2014 10:30 AM
2005 700 EFI vs 2010-11 500HO chrisnwmsu Polaris Sportsman 9 02-28-2011 05:25 AM
2004.5 Polaris Sportsman 500ho electrical problems Farnz Polaris Sportsman 3 02-14-2011 06:26 PM
2005 500 sportsman electrical problem srt2 ATV Repair and Maintenance 3 12-01-2010 04:27 PM
electrical problem 2005 sportsman help.... srt2 ATV New Members 2 11-28-2010 06:52 PM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 12:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.