500 HO problem - Polaris ATV Forum
Polaris Sportsman Discussions for the Polaris Sportsman 90, 300, 355, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 850

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-24-2013, 04:18 PM Thread Starter
Junior Member
 
dizzyd's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
500 HO problem

I thought i was doing my quad a favour and put it into my neighbors heated garage for a few days to let it thaw out from all the snow it had all over. I picked it up the other day and brought it home. It started perfectly and ran without a problem. Three days after getting it home, back into a unheated garage, i tried to start it but instead of turning over, it just clicks. Anyone have any ideas what might have happened?
dizzyd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-24-2013, 05:13 PM
Polaris ATV Legend
 
InRBigness's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Winnipeg, Manitoba
Posts: 2,408
I bet you have condensation in the starter motor and it is frozen to the case. Try jumping it for kicks just to make sure its not just a weak battery.

12 Starfire Blue Sportsman 850XPHO LE EPS:
- Fender guards, 3500lb PolarisHD winch, Polaris hand warmers, Powermadd hand guards, HID lights, Guru Front Guard, Ricochet A-Arm guards, front L&R box, Uni Air Filter. 27" Black Diamonds, Odyssey Battery, Rhino front axles, QSC clutch kit

12 Bronze Mist Sportsman 850XPHO EPS
- 3500lb PolarisHD winch, Polaris hand warmers, Powermadd Hand guards, HID lights, Guru Front Guard, Ricochet A-Arm guards, Front L&R box, Uni Air Filter. 27" Black Diamonds, Odyssey Battery, Rhino front axles

08 Sportsman 500HO
-26" STI Black Diamond, Kimpex box with seat, Rack/Fender guards, Uni Air Filter, HID lights, Ricochet A-Arm guards, Polaris 3500HD, Polaris hand/thumb warmers, EPI clutch, Rhino front axles

01 500HO Plow Machine
-Kenda Bearclaws, Kimpex Plow, hand warmers, Warn winch

Faithful friends no longer with me:
94 Sportsman 400 4x4- owned 18 years
2000 Xplorer 400 4x4- owned 10 years
InRBigness is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-24-2013, 08:15 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,004
Welcome to the board!
Bruce! is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carb problem or fuel problem? cumberlandguy ATV Repair and Maintenance 3 09-10-2013 07:24 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome