Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman

Polaris Sportsman Discussions for the Polaris Sportsman 90, 300, 355, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 850

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 03-15-2013, 05:23 PM
TrailSnail's Avatar
Junior Member
 
Member #34820
Join Date: Mar 2013
Location: Monroe, Ohio
Posts: 3
2007 Sportsman 500 H.O. EFI electrical

First off thanks for all the helpful threads!! Second off...I just bought A 2007 Polaris Sportsman 500 HO EFI, runs great rides nice but the previous owner flipped it and crushed the front box and head light/speedo module. The speedo doesn't work and neither do the low beams. I have removed all of the front end and looked for the mysterious fusible links to no avail. I found a wire going to the Black Box mounted under the handle bars had been cut, grey with a black stripe, 8 from the right on the top terminal of the black box. I soldered it back together but no change. If I wiggle the loom going to the headlight/speedo module the low beams come on and for a brief moment the speedo came on but flashed 12:00 and that was all. This is my first Polaris so I've got nothing as far as wiring knowledge but it starts and runs and everything works as it should with the exception of the low beams and the speedo. Any help or wiring diagrams would be great!
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 03-15-2013, 06:17 PM
Bruce!'s Avatar
Polaris ATV Legend
Premium Member
 
Member #193
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,001
Welcome to the board!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 03-15-2013, 06:49 PM
Corbett1973's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #19435
Join Date: Oct 2011
Location: Florence WI
Posts: 1,864
Welcome to the forum! Check out cheapcycleparts.com they'll have your wire diagram.
__________________
07 500 EFI HO X2 DLX
25" Original Bighorns
Polaris HD Front springs front & rear bumpers

money is the root of all evil & man needs roots:
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 03-16-2013, 01:57 PM
TrailSnail's Avatar
Junior Member
 
Member #34820
Join Date: Mar 2013
Location: Monroe, Ohio
Posts: 3
Thanks for the advice...I cannot find the 07 manual for a 500 HO EFI. I have the lights working now, turns out the left switch box had a bad connection at the connector. For just a few seconds the speedo light up again and flashed 12:00. Then just the Speed indicator was lit. Right now I just see the indicator (un lit) bouncing to 0 then back down about every 5-10 seconds or so. If I unplug the speed sensor cable I can see all of the icons at the bottom of the display for a few seconds, but no backlight. I'm at my wits end with this thing and I guess I'm too cheap to order the manual for 1 page of info. Anymore advice is greatly appreciated, Hell, a phone call to talk it over would be just as good. How often do the speedo's fail?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 03-16-2013, 05:31 PM
Russ C's Avatar
Polaris ATV Legend
 
Member #11982
Join Date: Feb 2011
Location: Douglas Wyo
Posts: 4,112
Make sure all wire s and plugs are good, speed sensor is on right front wheel , but I would double , tripple check wire and plugs cause it seems you can make them work, put some di-electric grease in plugs, may not be making good connection
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 03-17-2013, 07:45 AM
TrailSnail's Avatar
Junior Member
 
Member #34820
Join Date: Mar 2013
Location: Monroe, Ohio
Posts: 3
Angry Still nothing

I still have not been able to find a schematic for the EFI 500. If anyone can message me something that would be great. I have one wire at the ignition switch that has 4vdc on it and i'm assuming thats not correct. All plugs are good and I've greased everyone. There has to be a pin out of this speedo some where...It's got a clock when I can get it to power up so there has to be an interface to set it like a hidden switch...Help please...
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman


Search tags for this page
07 polaris sportsman 500 efi wiring
,
2007 polaris sportman 500 forums
,
2007 polaris sportsman 500 efi manual
,
2007 polaris sportsman 500 efi no electrics
,
2007 polaris sportsman 500 ho
,
2007 polaris sportsman 500 ho efi
,
2007 polaris sportsman 500 ho wiring diagram
,

2007 polaris sportsman 500 wiring diagram

,
2007 sportsman 500 efi wiring diagram
,
electrical schematic for 2013. for 2007 polaris
,
no electrical 2007 efi ho polaris 500
,
wiring diagrams 2007 polaris 500 ho efi
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 500 Sportsman electrical problem 07sportsman Polaris Sportsman 8 09-02-2014 04:59 PM
2007 Sportsman 500 HO Electrical Issues Skeeter41 ATV Repair and Maintenance 8 08-11-2013 07:34 PM
help!!!! sportsman 500 efi 2007 new battery and still no electrical benzito ATV Repair and Maintenance 7 10-24-2012 06:29 PM
2007 sportsman X2 800, electrical problems drifter409 Polaris Sportsman 3 04-13-2011 06:05 AM
2007 Sportsman 500 electrical?? issue offroadohio ATV Repair and Maintenance 1 04-06-2010 07:48 PM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 03:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.