Confirm a bad TPS 2010 850 XP EFI - Polaris ATV Forum
Polaris XP The Polaris XP Forum. Discussions covering the new Polaris Sportsman XP 850/550

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-30-2016, 12:40 PM Thread Starter
Junior Member
 
TBark's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: AB Canada
Posts: 15
Confirm a bad TPS 2010 850 XP EFI

Pulling my hair out with these 520194 codes, I get 520194 -2, volts over range, 520194-3 volts high, some -4 and some throttle cable adjustment -7.
Did a few adjustment on the TPS with my 5 volt tool but seems the error code and actual reading just done jive. Not with throttle body off and jumpers on at least.
Had only 2 good rides in my recent Nov hunting trip, and limped back to camp a few other times.
So I did do the ohm check on the 3 pins as the test procedure suggests, but it does not specify how far out, if any on the ohm check that would confirm a bad TPS, anyone know how far off on the specs to confirm a bad TPS ?
These were my readings,
Pins 1&2, throttle pins closed, spec 4-5 k ohm, I got 5.3 k.
Pins 1&2, throttle pins open, spec 1150-1250 ohm, I got 1900 ohm.
Pins 1&3, any position, spec 4-6 k ohm, I got 5.67.
2 seem ok but the 1900 ohm seems too far off.
Any thoughts ?

TBark

Last edited by TBark; 11-30-2016 at 12:44 PM.
TBark is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-18-2016, 10:28 AM Thread Starter
Junior Member
 
TBark's Avatar
 
Join Date: Nov 2016
Location: AB Canada
Posts: 15
Ok, won't know this for sure til spring, but I was pulling my battery for the season before the cold snap hit here in AB, and my battery post screws were not very tight at all. So this may have been the cause of the TPS voltage fluctuating so I'll know for sure in March or April.

TBark
TBark is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-18-2016, 11:03 AM
Polaris ATV Legend
 
Corbett1973's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Florence WI
Posts: 2,727
That could've been the cause, these things (xp or sp) are finicky.

07 500 EFI HO X2 Deluxe
25" Original Bighorns
Polaris HD Front springs front & rear bumpers

money is the root of all evil & man needs roots:
Corbett1973 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris XP

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
850 EFI some kind of electrical issue??? Wat50 ATV Repair and Maintenance 5 10-24-2016 09:04 AM
F/S: 2010 Sportsman 850 XP Browning Camo Hunter Pkg - PA bonsey ATVs For Sale 4 09-27-2016 02:44 AM
2010 850 touring whining noise Jtmoney ATV Repair and Maintenance 2 08-20-2016 05:11 PM
Shock interchange TDMax Polaris XP 7 07-13-2016 05:21 PM
sportsman 850 efi sp codtraps Polaris XP 1 06-15-2016 02:29 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome