Polaris ATV Forum
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris XP

Polaris XP The Polaris XP Forum. Discussions covering the new Polaris Sportsman XP 850/550

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 06-11-2010, 08:50 PM
Seismic_Pirate's Avatar
ATV Enthusiast
 
Member #5097
Join Date: May 2010
Location: Copper Country-UP of Michigan
Posts: 55
210 550 intermittent EPS warning light

I might have known telling someone my EPS sounded and worked great was a bad idea. Next morning I get an intermittent EPS warning light (and engine icon). It "might" be that the steering stiffens up, as well, but it's only happened at higher speeds. It's only come on twice in the same morning and doesn't come up when I start it so it doesn't throw code. Anyone out there have the same issue in the past?
__________________
*****************************
2010 Sportsman 550 XP EPS
60" Moose plow
2500 Warn
Hot grips
Kolpin scabbard
steel front and rear rack extenders
rear lock n ride cargo box + Backrest & rear pocket bags
Reply With Quote
Sponsored Links
PolarisATVForums is the premier Polaris ATV Forum on the internet. Registered Users do not see these ads, So Register, It's Free!
  #2 (permalink)  
Old 08-21-2010, 04:42 PM
MikeBaker5501's Avatar
Junior Member
 
Member #6680
Join Date: Aug 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 3
I just purchased an '10 850xp eps today. First 15 minutes were fine, then I had the engine light come on and then EPS light with very same symptoms as yours. Also, I noticed my speedometer was not functioning it continued to read 0. Did you find a solution. I hate to have to run it back to the dealership with only two hours on the machine. Very disappointing start to EPS ownership.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 08-21-2010, 10:22 PM
crimson850's Avatar
Polaris ATV Junkie!
 
Member #5005
Join Date: May 2010
Location: VA
Posts: 841
Ok were you in high or low gear? and were you taking off fast?
__________________
2010 Polaris 850XP LE crimson red edition.-TOTALED
Pure polaris front and rear deluxe brush guards.
Pure polaris front and rear a arm guards.
Pure polaris lock & ride tall windshield
Pure polaris lock & ride gun scabbard
Pure polaris steel rear rack extender
ITP terra cross tires
Maxxis RAZR 4 speeds
UNI air filter
oury grips
RATH racing pre runner style chromoly bumper (front)
Ricochet Skid Plate (chassis)
Hot seat performance hypershift clutch kit
SSI decal kit
Powermadd handguard factory rider.

For any of your performance needs I would go with only Hotseat performance. I dont work for them just love there GREAT service and their amazing products[/SIZE][/SIZE][/SIZE]!
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 08-22-2010, 02:52 AM
MikeBaker5501's Avatar
Junior Member
 
Member #6680
Join Date: Aug 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 3
I was in high gear coming up a slight grade. I would not say I was getting into it because I was trying to take it real easy with breaking it in. I then stopped read the book a few minutes and tried to run in low for a while and it did it then also. I think it is more RPM driven than H/L driven. I did go under the front cover and push a few connectors in to make sure tight and it worked fine for about 100yds then did the same thing again.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 08-22-2010, 04:32 AM
SNW629's Avatar
Polaris ATV Junkie!
 
Member #1414
Join Date: Sep 2009
Location: LOCKPORT NEW YORK
Posts: 664
mike did you check your battery bolts? they come loose a lot on the xp if you do not use some blue loctite on them and can be the cause of many electrical problems.
__________________
2010 850XP EPS,ITP XTR,DALTON CLUTCH KIT,WARN RT30,KFI MOUNT.HMF SWAMP XL.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 08-22-2010, 07:29 AM
Seismic_Pirate's Avatar
ATV Enthusiast
 
Member #5097
Join Date: May 2010
Location: Copper Country-UP of Michigan
Posts: 55
I poked around and found my battery terminals slightly loose. They didn't seem loose enough to effect anything, but the problem never returned after tightening them properly.
__________________
*****************************
2010 Sportsman 550 XP EPS
60" Moose plow
2500 Warn
Hot grips
Kolpin scabbard
steel front and rear rack extenders
rear lock n ride cargo box + Backrest & rear pocket bags
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 08-29-2010, 03:05 PM
bluecluee's Avatar
ATV Enthusiast
 
Member #4988
Join Date: May 2010
Location: Baltimore, MD
Posts: 32
I had the same thing happen to me on my 550xp just yesterday. It only has less than 5 hours on it! I turned the engine off and restarted it and everything has been fine since then. Kind of disappointing on a new machine to see that engine light come on. I will post again if it comes back.

Anyone else have ideas?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 08-30-2010, 02:39 AM
MikeBaker5501's Avatar
Junior Member
 
Member #6680
Join Date: Aug 2010
Location: Pennsylvania
Posts: 3
I broke in an took mine to the dealership. They had to replace the speed sensor. The EPS fades out with either speed or RPM and this is controlled by the speed sensor. Apparently because mine was malfunctioning, it would not fade but simply shut the EPS off suddenly.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 08-30-2010, 03:57 AM
Smoothbassman's Avatar
Polaris ATV Junkie!
 
Member #2920
Join Date: Jan 2010
Location: York, PA
Posts: 1,078
Send a message via AIM to Smoothbassman Send a message via Skype™ to Smoothbassman
Same thing happened on my 2009. Got those battery bolts tightened down and the issues went away. I put some of those star rings under my bolt heads to stop them from backing out, and after 500 more miles, they still haven't backed out.
__________________
  • Polaris 3500 Winch
  • Viking Hause Fairlead and Safety Thimble
  • Elka Stage 2 Triple Rate Shocks with Rebound
  • Front Lock n Ride Storage Box
  • WES Lock and Ride Rear Touring Box
  • Rotopax Front Storage Fuel Cells
  • Hand Warmers
  • Garmin GPSMap 62S
  • 27" Grim Reapers
  • 8000K HID Lights
  • Ricochet Full Skid Kit
  • Go Pro Hero 3 Black Edition
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 08-02-2013, 12:08 PM
Treacherous's Avatar
Polaris ATV Legend
Premium Member
 
Member #542
Join Date: May 2009
Location: WA State
Posts: 1,819
Sorry old thread resurrection... I had this happen on my '13 550 this morning.

Thanks for info!! My negative leads were loose on battery. I need to get some of these star rings.
__________________
'13 Polaris 550 XP EPS (650 miles/52.5 hours) (4/11/2013 build/Polaristar until 9/2018)(Road legal)
-Polaris Deluxe Front (2876595) & Rear (2876597) Brushguards
-Thor's best ATV mirrors
-Polaris Steel Front & Rear Rack Extenders
-Ricochet full 8 piece kit (black anodized)
-Cecco frame brace
-Silent Rider (ATV Silencer)
-WARN ProVantage 3500
-KFI Winch mount
-Polaris OEM grip & thumb heaters
-Polaris Front lock & ride box
-Thor's 3 Way ATV Hitch 1 1/4" Box type


'04.5 Polaris 700 SP EFI (3268 miles/302 hours) - Gen VI chassis (Original Owner)(Road legal)
'85 Honda TRX 250
Washington Off Highway Vehicle Alliance (WOHVA)
Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris XP


Search tags for this page

2010 polaris 850 xp eps warning light

,

2010 polaris 850 xp warning lights

,
2013 polaris sportsman 550 warning lights
,

2014 sportsman eps warning indicator

,
eps warning indicator light on sporstman 550 eps
,

indicator light meanings on a 2010 polaris sportsman 850 touring

,

polaris 550 eps warning light

,
polaris 550xp warning light on
,

polaris atv warning lights

,

polaris sportsman warning light

,

sportsman 850 cation lights

,

steering wheel warning lights on polaris atv

Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warning labels removed. 850 xp ATV General Discussion 8 05-05-2010 11:55 AM
2008 Sportsman 500...Intermittent Brake pull??? Fattonz ATV Brakes & Suspension 5 02-15-2010 05:47 PM
Bogus Virus Warning from this forum 2000 Xpedition 425 ATV General Discussion 8 02-14-2010 04:50 AM
Low Fuel Warning Light fourlayne ATV Repair and Maintenance 6 01-11-2010 09:09 AM
Hazard / Warning sticker removal? BRKCOP ATV General Discussion 2 01-04-2010 02:44 PM

Motosport.com


All times are GMT -8. The time now is 01:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.