Steam Coming From Radiator?? Normal?? - Polaris ATV Forum
ATV General Discussion General Discussions about Polaris ATVs.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 12-07-2010, 06:00 PM Thread Starter
ATV Enthusiast
 
04sportsman's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Tonawanda, NY
Posts: 79
Steam Coming From Radiator?? Normal??

I just replaced the cooling fan and topped off my radiator with coolant on my Sportsman 400. I let it run for about 20 min. to see if the new fan was going to work. Almost the whole time, there was steam coming from the top of the radiatior around where the cap is located. Is this normal? Didn't overheat, and fan worked like it should, but just never saw anything like that before.
04sportsman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 12-07-2010, 06:29 PM
Polaris ATV Legend
 
blueline15's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,903
did you spill a little coolant on the radiator when you were topping it off?



blueline15 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 12-09-2010, 01:20 AM Thread Starter
ATV Enthusiast
 
04sportsman's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Tonawanda, NY
Posts: 79
Probably, but I don't think thats it. It starts doing it even before it starts to get real hot. All hoses seem to be hooked up and nothing is leaking?? Bad cap maybe??
04sportsman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 8 (permalink) Old 12-09-2010, 05:35 AM
Polaris ATV Legend
 
blueline15's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Washington State
Posts: 6,903
Maybe, if its not seated or sealing up coolant could be leaking out and burning off from the radiator



blueline15 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 12-09-2010, 06:09 AM
Polaris ATV Junkie!
 
cookies's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: me
Posts: 1,104
my radiator cap just failed recently and I had a similar problem to when you're experiencing, but worse. The cap would no longer hold the 13 PSI and would start releasing steam before the system would have enough pressure to circulate correctly. Engine would overheat before fan even came on because the hot coolant wouldn't even reach the thermostat. Replaced the cap and refilled system from the radiator cap. Works fine now. Either that or the system was airlocked. Got a new cap from carquest for around $8.
cookies is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 12-09-2010, 05:22 PM Thread Starter
ATV Enthusiast
 
04sportsman's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: North Tonawanda, NY
Posts: 79
After looking at it again, I still cant tell if its the cap. The edges of the hoses are a bit damp, so wondering if they are not quite seating properly. Eithier way, its not overheating anymore since I reaplaced the fan, so until otherwise, I guess i'll just ride it, but keep an eye on it.
04sportsman is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 12-09-2010, 05:24 PM
Polaris ATV Junkie!
 
cookies's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: me
Posts: 1,104
just my opinion, but for under $10, you cannot go wrong with replacing the cap.
cookies is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 05-12-2012, 06:47 AM
Extreme ATV Enthusiast
 
Kdwellssr's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Arkansas, USA
Posts: 203
Do you remember the number of the cap. I need one too and dealer cost is over 30
Kdwellssr is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Discussions > ATV General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Funny or Normal smell? jayhkr ATV Repair and Maintenance 9 10-12-2010 06:44 PM
Electiral issue or normal? trlblzr250 Polaris Trail Blazer 2 06-20-2010 12:00 AM
Help! Did I get ripped off? What is normal Compression? Paulcalif Polaris Phoenix 12 06-06-2010 03:46 PM
Loud whine. Normal or no???? XJCraver ATV Repair and Maintenance 12 08-20-2009 08:05 AM
Is this normal ? Jamieg ATV Repair and Maintenance 2 08-04-2009 09:56 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome