2014 500 efi bobcat 3400xl - Polaris ATV Forum
ATV General Discussion General Discussions about Polaris ATVs.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 38 (permalink) Old 09-02-2019, 07:27 AM Thread Starter
Junior Member
 
alexhaleyschneider's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
2014 500 efi bobcat 3400xl

hey guys was wondering if anybody knows if i can swap my primary clutch on my 2014 bobcat/polaris 500 efi with a different model or type?
alexhaleyschneider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 38 (permalink) Old 09-02-2019, 09:45 AM
Moderator
 
polman500's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Kentucky
Posts: 8,530
Yep, my understanding is that they are just a Polaris Ranger in Bobcat skin.
polman500 is offline  
post #3 of 38 (permalink) Old 09-02-2019, 01:29 PM Thread Starter
Junior Member
 
alexhaleyschneider's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
ok--any idea what model of clutch would fit on this 500 efi motor?
alexhaleyschneider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 38 (permalink) Old 09-02-2019, 03:13 PM
Moderator
 
polman500's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Kentucky
Posts: 8,530
Quote:
Originally Posted by alexhaleyschneider View Post
ok--any idea what model of clutch would fit on this 500 efi motor?
Yeah, many Polaris clutches would fit but the difference is in spring, weights, belt and slight design changes over the years. Polaris part number 1322965 would probably be the closest to an exact match for the OEM clutch you have.
Here's a list of the Polaris machines that particular clutch comes as OEM on:

2013 RGR RANGER 500 MIDSIZE DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R13RH50AG/AH/AM/AR (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
2013 RGR RANGER 500 CREW MIDSIZE DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R13WH50AG/AH/AR/AX (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
2012 RGR RANGER 500 4X4 DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R12RH50AG/AH/AM/AR/AZ (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
2012 RGR RANGER 500 4X4 CREW DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R12WH50AG/AH/AK/AR (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
2011 RGR RANGER 4X4 500 EFI DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R11RH50AG/AH/AR (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
2011 RGR RANGER 4X4 500 CREW DRIVE TRAIN, PRIMARY CLUTCH - R11WH50AG/AH/AR (49RGRCLUTCHDRV11500EFI)
polman500 is offline  
post #5 of 38 (permalink) Old 09-02-2019, 03:31 PM
Moderator
 
polman500's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Kentucky
Posts: 8,530
The original clutch can be rebuilt for around $200 if you have the right tools and parts.
I'd be interested in the old one if you're gonna replace it.
polman500 is offline  
post #6 of 38 (permalink) Old 09-11-2019, 07:03 AM Thread Starter
Junior Member
 
alexhaleyschneider's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
if u wanna send me an empty box with return ship tag you can have it---another question occasionally my machine just quits for no reason and wont restart unless u wait 5 minutes--its weird it will do 3 times in a 30 minute period then it might not do it for 3 days--any ideas?
alexhaleyschneider is offline  
post #7 of 38 (permalink) Old 09-11-2019, 08:31 AM
Moderator
 
polman500's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Kentucky
Posts: 8,530
Quote:
Originally Posted by alexhaleyschneider View Post
if u wanna send me an empty box with return ship tag you can have it---another question occasionally my machine just quits for no reason and wont restart unless u wait 5 minutes--its weird it will do 3 times in a 30 minute period then it might not do it for 3 days--any ideas?
Ok, I'll see what return shipping it needs and send you a PM to get the address.

Does the fuel pump prime up when you turn the key on during the no start condition?
I'd first check battery cables and connections but from what you describe it sorta sounds like a faulty efi relay. Look in the lid of the fuse/relay block and it should show which runs the efi. If it has relays that look like those in the picture in the ebay link below, they are interchangeable and run things like the fan, power steering and efi so you can swap them out and see if the problem follows the relay to determine if that's what it is.

https://www.ebay.com/itm/2x-Polaris-...AAAOSw~89akKTb
polman500 is offline  
post #8 of 38 (permalink) Old 09-11-2019, 09:53 AM Thread Starter
Junior Member
 
alexhaleyschneider's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
i pulled all 4 relays and the efi prongs were oxidized and the other 3 relays looked perfect--so i swapped the fan and efi relay--will see what happens--thanx
alexhaleyschneider is offline  
post #9 of 38 (permalink) Old 09-11-2019, 04:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
alexhaleyschneider's Avatar
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 18
i tried the relay and it still killed--i ran it today for about 15 minutes then it killed 4 times in a mile and each time i had to wait 5 minutes before it would fire--then after the fourth time i ran it for 6 miles with no issues till it did it again.---every time like clockwork i have to wait 5 minutes before it will fire--if i try it sooner it just cranks and doesnt fire--it has the feel of something getting hot and shutting it down but i dont know what--i have allready wire my fan to run all the time--
alexhaleyschneider is offline  
post #10 of 38 (permalink) Old 09-11-2019, 05:35 PM
Moderator
 
polman500's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: SE Kentucky
Posts: 8,530
You still didn't say if you can hear the fuel pump run when you turn the key during the no start condition??
Just turn the key on and don't try to start.

Last edited by polman500; 09-11-2019 at 06:07 PM.
polman500 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Discussions > ATV General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome