Blown Fuse? - Polaris ATV Forum
ATV General Discussion General Discussions about Polaris ATVs.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 10-31-2011, 06:59 PM Thread Starter
Junior Member
 
Brave70's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Montana
Posts: 2
Blown Fuse?

i have a 2007 Sportsman 800X2. I had it running and was using the winch. I press the out button and heard a click and the engine stopped. I have no power anywhere. I have checked the fuses under the front panel and they are all good. Where else might there be a fuse to check or any suggestions?

Any help would be awesome.

thanks so much
Brave70 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 10-31-2011, 07:44 PM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,001
Welcome to the board!




I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 11-01-2011, 05:40 AM
Super Moderator
 
bobx2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Colorado
Posts: 6,938
Garage
Did you accidentally hit the kill switch right under the winch switch?

2018 Polaris General 1000, Elka Stage 2 Shocks, 29" Tusk Warthogs, Polaris 4,500 lb. winch, Factory UTV Skid Plates, Dux Turn Signal/Horn Kit, EMP Cooter Brown Roof, Ryfab Folding Glass Windshield, Spring Brake Thingy
2015 Sportsman 570 Touring EPS, 26" Kenda Bearclaw HTR's on ITP Delta Steel wheels, Warn XT25, Iron Baltic HDPE Skid Plates (Mine)
2015 Sportsman 570 Touring EPS, 26" Kenda Bearclaw HTR's on ITP Delta Steel wheels, Warn Vantage 3000, Elka Stage 1 Shocks, Warn Mid-Mount Plow (Wife's)

2011 XP 850 EPS (SOLD 3,600 miles), 28" Kenda Bearclaw HTR's on STI HD2 Wheels, Warn XT25, Ricochet Ultimate protection, Elka Stage 1 shocks, QSC clutch kit
2009 Sportsman 500 EFI HO (SOLD 2,600 miles), 26" Maxxis Bighorns, ITP Delta Steel wheels, Polaris 2,500 lb. winch, Cycle Country plow (Wife's)
2007 Sportsman 800 X2 (SOLD 2,500 miles), 26" Maxxis Bighorns, ITP Delta Steel wheels, Polaris 2,500 lb. winch
bobx2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 (permalink) Old 11-01-2011, 07:13 AM
Polaris ATV Legend
 
racer37l's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Southern West Virginia
Posts: 1,664
Welcome!

^^^ditto^^^

Con

2007 Sportsman 800 efi , L&R tall windshield, Viper Max 4000 lb. winch with 3/16" Amsteel rope by Atv Winch Rope, 25' Amsteel tow rope by Atv Winch Rope, RDC fairlead, RDC deluxe gas cap, RDC shifter, RDC overflow bottle cap, RDC 2" lift , 27" Maxxis bighorns s/w on Vision Outback 12" wheels, Uni air filter, Dalton o/bl primary clutch spring, front and rear brushguard, front and rear rack extensions, and a SanAngelo backrest
racer37l is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 11-01-2011, 12:25 PM Thread Starter
Junior Member
 
Brave70's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Montana
Posts: 2
No, kill switch isn't a factor. Could it be maybe the winch switch went bad and fried something.. Maybe the ECU?
Brave70 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 11-01-2011, 12:39 PM
Super Moderator
 
bobx2's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Colorado
Posts: 6,938
Garage
I would check connections at the battery. If all is good there I don't know what else to check. Good luck. Let us know what you figure out.

2018 Polaris General 1000, Elka Stage 2 Shocks, 29" Tusk Warthogs, Polaris 4,500 lb. winch, Factory UTV Skid Plates, Dux Turn Signal/Horn Kit, EMP Cooter Brown Roof, Ryfab Folding Glass Windshield, Spring Brake Thingy
2015 Sportsman 570 Touring EPS, 26" Kenda Bearclaw HTR's on ITP Delta Steel wheels, Warn XT25, Iron Baltic HDPE Skid Plates (Mine)
2015 Sportsman 570 Touring EPS, 26" Kenda Bearclaw HTR's on ITP Delta Steel wheels, Warn Vantage 3000, Elka Stage 1 Shocks, Warn Mid-Mount Plow (Wife's)

2011 XP 850 EPS (SOLD 3,600 miles), 28" Kenda Bearclaw HTR's on STI HD2 Wheels, Warn XT25, Ricochet Ultimate protection, Elka Stage 1 shocks, QSC clutch kit
2009 Sportsman 500 EFI HO (SOLD 2,600 miles), 26" Maxxis Bighorns, ITP Delta Steel wheels, Polaris 2,500 lb. winch, Cycle Country plow (Wife's)
2007 Sportsman 800 X2 (SOLD 2,500 miles), 26" Maxxis Bighorns, ITP Delta Steel wheels, Polaris 2,500 lb. winch
bobx2 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 11-01-2011, 01:02 PM
ATV Enthusiast
 
mariano550's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Buenos Aires
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Brave70 View Post
No, kill switch isn't a factor. Could it be maybe the winch switch went bad and fried something.. Maybe the ECU?
I believe that if you installed the winch correctly, the installation is isolated from the quad electrical installation.So, nothing might happen with the ECU.
Maybe the battery is in bad condition, did you measure the batt?

Good luck!

Mariano

As the speed of light is greater than that of sound, some people seem bright before you hear the stupid things they say.
mariano550 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Discussions > ATV General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuse Location on 500 ho McFly 493 ATV General Discussion 3 09-14-2014 05:37 AM
Deepish Water = Blown Fuse, Help DrnknCamel ATV Repair and Maintenance 8 04-14-2011 06:07 PM
Winch fuse hunterboy ATV General Discussion 1 03-03-2011 12:03 PM
location of Fuse box Howmon ATV Repair and Maintenance 3 01-10-2011 02:35 PM
Blown Fuse Robertvj ATV Repair and Maintenance 1 12-06-2010 11:27 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome