2015 Ranger Diesel Crew - Polaris ATV Forum
ATV New Members If you are new here please post in this section so everyone can get to know you. This will be a kind of icebreaker section for new members.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-29-2019, 01:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
Sroth1701's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
2015 Ranger Diesel Crew

High Gear Does Nothing. Low gear is fine. Runs fine. Any Suggestions?
Sroth1701 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 03-29-2019, 01:45 PM
Polaris ATV Legend
 
bp405's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 6,578
Going to have to pull the tranny and open it up. You lost something internally!!!

2011 Sportsman® 800 EFI
GURU front brush guard
GURU rear brush guard
Polaris front lock n ride cargo box
Polaris rear rack extender
Warn RT 3.0 winch w/amsteel synthetic line
Viper aluminum haus fairlead
Polaris front spring adjusters
Ricochet a-arm guards
Ricochet full frame skid plate
ITP T-7 beadlock 14" w/OMF inner rim guards
Maxxis big horn 2.0 26x9 front
Maxxis big horn 2.0 26x11 rear
QSC clutch kit
EPI HD springs front n rear
ODI rogue 130mm grips
Ultraseal commercial grade tire sealant (front)
Highlifter tire sealant (rear)
CTEK 3300 battery maintainer
added 7 zerks
beefed up wiring harness
OGIO rear bag
ROTOPAX 1gal. + 2gal. gasoline can
Jccapri bushing kit
Kolpin Over Fenders
Rigid Industries E-Series 10" flood
Walker Evans struts
NGK Iridium's (2,500 miles on Champion's and they looked great!)
Odyssey Extreme battery PC545

2018 Sportsman® 570-T
2019 Aluma® A8818
bp405 is online now  
post #3 of 6 (permalink) Old 03-31-2019, 06:22 AM Thread Starter
Junior Member
 
Sroth1701's Avatar
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by bp405 View Post
Going to have to pull the tranny and open it up. You lost something internally!!!
What's the odds it might be a linkage adjustment issue?
Sroth1701 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 03-31-2019, 08:27 AM
Polaris ATV Junkie!
 
Liftedpsd's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Lake Wales, Florida
Posts: 792
Does it indicate it’s in high in the cluster? On the rear passenger side take off the linkage from the trans. Manually shift it and see if you can get high to engage.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Liftedpsd is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 03-31-2019, 10:40 AM
Polaris ATV Legend
 
bp405's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: New York
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by Sroth1701 View Post
Quote:
Originally Posted by bp405 View Post
Going to have to pull the tranny and open it up. You lost something internally!!!
What's the odds it might be a linkage adjustment issue?
You could hope!!! But if you have every other gear then something's broke inside!!!!

2011 Sportsman® 800 EFI
GURU front brush guard
GURU rear brush guard
Polaris front lock n ride cargo box
Polaris rear rack extender
Warn RT 3.0 winch w/amsteel synthetic line
Viper aluminum haus fairlead
Polaris front spring adjusters
Ricochet a-arm guards
Ricochet full frame skid plate
ITP T-7 beadlock 14" w/OMF inner rim guards
Maxxis big horn 2.0 26x9 front
Maxxis big horn 2.0 26x11 rear
QSC clutch kit
EPI HD springs front n rear
ODI rogue 130mm grips
Ultraseal commercial grade tire sealant (front)
Highlifter tire sealant (rear)
CTEK 3300 battery maintainer
added 7 zerks
beefed up wiring harness
OGIO rear bag
ROTOPAX 1gal. + 2gal. gasoline can
Jccapri bushing kit
Kolpin Over Fenders
Rigid Industries E-Series 10" flood
Walker Evans struts
NGK Iridium's (2,500 miles on Champion's and they looked great!)
Odyssey Extreme battery PC545

2018 Sportsman® 570-T
2019 Aluma® A8818
bp405 is online now  
post #6 of 6 (permalink) Old 03-31-2019, 11:41 AM
Polaris ATV Junkie!
 
Liftedpsd's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Lake Wales, Florida
Posts: 792
Quote:
Originally Posted by bp405 View Post
Quote:
Originally Posted by Sroth1701 View Post
Quote:
Originally Posted by bp405 View Post
Going to have to pull the tranny and open it up. You lost something internally!!!


What's the odds it might be a linkage adjustment issue?


You could hope!!! But if you have every other gear then something's broke inside!!!!


It could be the linkage isn’t going all the way into high since high is the first gear and farthest gear along with park.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Liftedpsd is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Discussions > ATV New Members

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Any Polaris deep parts connections? TDMax Polaris Sportsman XP 1000 10 02-09-2019 09:13 AM
Will this oil filter work (#2540086) - '14 Sportsman 850 Skippy850 Polaris XP 7 01-17-2019 07:56 AM
2015 Sportsman etx barely will run, pops, stalls PaYankee Polaris Sportsman 12 10-21-2018 04:38 PM
Ignition switch 570 sportsman Fivespeed ATV New Members 4 12-15-2017 07:03 AM
Wheel bearing brands DAKOTAKIDD Polaris Sportsman 19 03-17-2017 09:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome