Newbie to site '99 sportsman 4x4 - Polaris ATV Forum
ATV New Members If you are new here please post in this section so everyone can get to know you. This will be a kind of icebreaker section for new members.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 05-22-2019, 02:53 PM Thread Starter
Junior Member
 
captainquigg's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: ARKANSAS
Posts: 2
Newbie to site '99 sportsman 4x4

Hey guys, just bought this A tv. PO had it running and drove it onto the trailer for me. Of course, speedometer doesn't work, so no 4 wheel drive. Been checking old posts for issues on how to fix it.
captainquigg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 05-22-2019, 05:04 PM
Polaris ATV Junkie!
 
indyred570's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Illinois
Posts: 1,336
Welcome to the Forum!

2014 Sportsman 570
Powermadd Hand Guards
Viper Elite 3000 Winch/KFI mount
Denali Snow Plow
Polaris HD Front Springs
Kenda Executioners
Ricochet A-arm guards
QSC clutch kit

indyred570 is online now  
post #3 of 4 (permalink) Old 05-22-2019, 05:13 PM
Junior Member
 
Metro500's Avatar
 
Join Date: May 2019
Posts: 22
Welcome to the forum. First off, I would recommend getting your hands on a service manual. They are relatively inexpensive. Mine, which could be the same for your model year, has very detail methods to check this issue. My speedo doesnít work either but my AWD drive does. There are several things it could be which is difficult to explain if you are references the service manual. Not sure if there is an online version. My AWD did stop working last fail and it was simply a grounding issue. One simple way, which wonít hurt to try, is to open the front cover on front the machine (the hood)...track down the small cables going to each front hub. These are the wires for the magnetic hubs. The brown wire are the ground wires. Cut/splice these to make your ground to the frame. Iím sure someone else on here can give further help on checking the overall wiring under the speedo and testing the magnetic coils in the hubs as recommended in a service manual.
Metro500 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 05-24-2019, 04:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
captainquigg's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: ARKANSAS
Posts: 2
Thanks Metro506. I just ordered and received my serice manual. I see what you are talki about. Thanks for your input.
captainquigg is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Discussions > ATV New Members

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 Trail Boss Brake Lines Bigsmooth1081 Polaris Trail Boss 2 02-04-2019 08:49 AM
Will this oil filter work (#2540086) - '14 Sportsman 850 Skippy850 Polaris XP 7 01-17-2019 07:56 AM
VIN - Sportsman 500 or 500 HO? das86turbo ATV Repair and Maintenance 7 01-02-2019 06:58 AM
hilliard clutch dbweathe ATV Repair and Maintenance 2 12-27-2017 07:28 AM
Wheel bearing brands DAKOTAKIDD Polaris Sportsman 19 03-17-2017 09:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome