04 polaris 500 ho - Polaris ATV Forum
ATV Performance Modifications Have Modifications? Want to ask about a mod? Having problems with a certain mod? Ask and post here! Carbs, Exhausts, Engines, Etc...

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-07-2010, 11:09 AM Thread Starter
Junior Member
 
mark vines's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: tucson arizona
Posts: 1
04 polaris 500 ho

I have an 04 Polaris 500, just got it back from the shop after having carburator worked on and rejetted. I can ride it for about 15 mins and it starts to spit and sputter and then shuts off. I can let it set for about 15 mins and starts up again but it still spits and sputters. I can let it sit overnight and it starts up beautifully and runs great for 15 mins and the process starts all over again. Any ideas. Thank
mark vines is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-07-2010, 11:52 AM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,001
Welcome to the board!




I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-07-2010, 01:36 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
Stealthepooty's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: North Virginia
Posts: 494
Quote:
Originally Posted by mark vines View Post
I have an 04 Polaris 500, just got it back from the shop after having carburator worked on and rejetted. I can ride it for about 15 mins and it starts to spit and sputter and then shuts off. I can let it set for about 15 mins and starts up again but it still spits and sputters. I can let it sit overnight and it starts up beautifully and runs great for 15 mins and the process starts all over again. Any ideas. Thank
"just got it back from the shop"

Take it back to the shop and show them the problem.

_______________________
2010 Polaris 850 XP, Warn XP-30 Winch, KFI Winch Mount, Steel Front & Rear Rack Extenders

My neighbor called the cops because I was playing Radar Love too loud.... they arrested him.
_______________________
Stealthepooty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-08-2010, 08:03 AM
Polaris ATV Junkie!
 
cookies's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: me
Posts: 1,104
sounds like it's getting starved for fuel after it uses what's in the bowl/fuel line.
not to be a dick, but if you had to take it to a shop for a jet kit, i wouldn't touch anything on it and take it immediately back to the shop that rejetted it. they either left a vacuum line off the carb or screwed something else up.
cookies is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Performance Modifications

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome