'93 Trailblazer 250 Issue - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-08-2009, 07:33 AM Thread Starter
Junior Member
 
matt42973's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Indy
Posts: 6
'93 Trailblazer 250 Issue

Ok, I'm new to this forum and Polaris machines so have mercy...

I've obtained a 1993 Trialblazer 250. It has an engine noise at idle that sounds similar to the knock or rattle a two stroke makes when it needs a top end. BUT, this sound completely disappears once throttle is applied. These engines shake a ton at idle, so I searched for anything loose. The sound is definitely coming from the engine/clutch cover area. I have a decent background working with two strokes, and this doesn't seem to fit the bad top end criteria. It has good compression, starts easy and runs rides fine. I have yet to obtain a service manual. The guy that had this before ran premixed fuel and did not make any mods to the injection system. This will be attended ASAP. I am wondering if the CVT could be worn or out of adjustment? I am basing this solely on the fact the entire noise is gone any time the RPM's are barely elevated above idle.

I'm open to thoughts...
matt42973 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-08-2009, 09:14 AM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,001
First off, welcome to the board!




I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-05-2009, 10:48 AM Thread Starter
Junior Member
 
matt42973's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Indy
Posts: 6
Update

I pulled the clutch and the buttons were shot. I replaced all the buttons for $6 with Polaris replacements off eBay. The rollers were missing a couple washer spacers, so I replaced them for $3 at the hardware store. Been together now for several hours and functions without noise or banging.
matt42973 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
250 Trailblazer Help 250Blazer ATV General Discussion 10 04-30-2018 01:39 PM
1990 Trail Boss 250 carb issue wendell42 ATV Repair and Maintenance 2 08-09-2017 06:06 AM
1999 trailblazer 250 reverse issues ABELL10312 ATV Repair and Maintenance 0 12-07-2016 03:04 PM
95 polaris trailblazer 250 rebuild snowgrenade93 Polaris Trail Blazer 0 07-09-2016 10:41 AM
TrailBlazer 250 hard starting 2kidsrogers ATV Repair and Maintenance 2 04-30-2016 06:43 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome