04 600 HO All Fixed Except 1 Thing (HELP) - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 01-12-2017, 06:17 AM Thread Starter
Junior Member
 
Supraman23's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Central NJ
Posts: 23
Question 04 600 HO All Fixed Except 1 Thing (HELP)

Some of you followed my thread here of all my issues I started with: https://www.polarisatvforums.com/foru...-question.html

Now it fires up instantly and warms up and choke comes off so I can go for test drives. My speedo needle and mileage isn't working but all else is working fine i the cluster so I cleaned the Hall Sensor but no dice so I ordered a new one. My 4WD switch works fine and it goes into 4WD.

I start it up and go for a ride up my rode and it runs well up to about 30 mph and then if at any time I try to go 50% throttle it will choke up and back fire out the exhaust unless I back off or go 100% throttle and the nit kicks in and takes off well. IS this due to the speed sensor being bad or is there a spark/ignition or carb problem that makes it spit fire at 50% throttle only? WOT and part throttle is smooth, maybe another set of plugs but I doubt it?
Supraman23 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 01-12-2017, 07:46 PM
Polaris ATV Junkie!
 
cariboo's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Bridge Lake BC
Posts: 1,052
i would say you have probably a problem with air or carburetor,a nice cleaning can't harm
cariboo is online now  
post #3 of 3 (permalink) Old 01-13-2017, 07:19 AM Thread Starter
Junior Member
 
Supraman23's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
Location: Central NJ
Posts: 23
Come to find out it was just he plugs. I put a new set in and the thing rips very hard for a 600 4X$!

Now I just need to get my new throttle cable and Hall Sensor i the man lot complete this thing.
Supraman23 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 sportsman 600 Carb Question Supraman23 ATV Repair and Maintenance 23 01-09-2017 02:59 PM
9/2003 Sportsman 600 Twin Service Manual? Supraman23 ATV Repair and Maintenance 3 12-21-2016 08:21 AM
04 twinn 600 bad cam? broke4now ATV Repair and Maintenance 4 08-13-2016 03:13 PM
Sportsman 600 carb jet part numbers and question Ronin2 Polaris Sportsman 4 03-01-2016 07:36 PM
Sportsman 600 front diff nightmare Bigbuckhunter8 ATV Repair and Maintenance 8 03-01-2016 10:14 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome