EPS light Check engine light and rough idle - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-14-2017, 09:34 AM Thread Starter
Junior Member
 
NJRider57's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: New jersey
Posts: 5
Question EPS light Check engine light and rough idle

Hey Guys I bought a 2016 Polaris Sportsman 850xp last year and love it.....until recently.

The ATV rarely starts with out a jump, never checked the voltage but when I put my battery tender on I get the Blinking green light (80% charged and on my mowers it means the battery is going bad). About a month ago I lost my speedometer, figure it was the speed sensor and I wanted to wait until it was a little warmer until I fixed it. Last snow storm my atv died while plowing and it seemed like I drained the battery, but it started right up. That is the background

Today after plowing for about 20 minutes the EPS light and check engine light come on and there was a rough idle. I parked the atv, checked the fuses and started it back up....issue was gone. Plowed about another 20 minutes and it was back, tried shutting of the atv and letting it sit but no dice, lights were still on and a rough idle and if I gave it gas in neutral or park it would die, if I did that in gear it would run but rough.

Only mods I have done are ATV Guru's front and rear brush bars and a winch from one of the sponsors. I spice the power for the which switch into an orange power line that is hot when on in the cluster. (incase that was a no no I installed before the speedo issue). Other than that could it be a bad battery?

Thanks ahead of time for any insight!
NJRider57 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-14-2017, 10:46 AM Thread Starter
Junior Member
 
NJRider57's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: New jersey
Posts: 5
I Just pulled up 2 codes

1) P0503 - Data Erratic, Intermittent or Missing
2) C1069 - Received Vehicle Speed Has Error
NJRider57 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-14-2017, 11:51 AM
Extreme ATV Enthusiast
 
171000's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Posts: 231
I would think most of likely deadline battery or a bad ground. I would replace battery first if that doesn't fix it start lookin for a bad ground or 2 wires rubbed together. Where in NJ you ride I'm in NJ too
171000 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EPS light Check engine light and rough idle NJRider57 Polaris Sportsman 0 03-14-2017 07:55 AM
Check Engine Code 55 cptcrnch ATV Repair and Maintenance 0 09-18-2016 09:49 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome