07 sportsman 500 x2 Not charging - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-13-2019, 01:34 PM Thread Starter
Junior Member
 
Bendaro's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 16
07 sportsman 500 x2 Not charging

Lost power and was over heating while on a ride. Stator connected plug had got fried along with a couple pins on the pdm connector s. So I had pdm rebuilt, put in stator, fixed the fried connectors on the pdm, and needed a new battery ( it was old ), and a new thermostat. Tested stator resistance and running ac volts, they tested good. Tested battery while running and it was getting the correct voltage. I started adding the winch, led light bar, and speaker tube one at a time and tested the voltage after adding each one and everything tested fine. Also checked if the fan would kick on as needed and that tested fine. So everything looking good I take it for a test run. After a few miles it starts acting like it did in the beginning of all this.... flashing hit and check engine... I pull over and test the volts while running and now getting less than 12v while running. I donít know what I could have missed.... help please!!! ( so frustrating). TIA!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Bendaro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 04-14-2019, 06:18 AM
Polaris ATV Legend
 
latebird's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Illinois
Posts: 3,592
What are the numbers? How many volts AC did you measure and was the voltage reading checked open circuit (not connected to the rec/reg), closed circuit (connected to the rec/reg), but not connected to the battery and under load (rec/reg connected to the battery)?

2006 Trailboss 330
2002 Sportsman 90
2005 TRX400EX (FOR SALE)
2003 LT-Z400 (needs engine work & is for sale)
2004 CRF250X
1971 Triumph 650 Bonneville (has 5 original miles)
1972 Triumph 650 Bonneville (undergoing restoration)
1979 Honda CBX (6 cylinder)
1970 Kawasaki G3SS 90cc Bushmaster
1976 Suzuki RE5 Rotary (not running & FOR SALE)
1981 Kawasaki KZ305-A
1981 Suzuki GS450T (undergoing repair & will be for sale when done)
1982 Kawasaki KZ750-H (FOR SALE)
1989 Honda VT1100C
2007 Vectrix VCTX Electric Scooter
1965 Montgomery Ward 3 1/2 HP Tecumseh Mini Bike
1970 Triumph T25 250cc Trailblazer
1968 Triumph 250cc Flat Tracker

Shop Owner and Mechanic with over 50 years experience
latebird is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Service manuals cookies ATV Repair and Maintenance 1085 06-17-2019 04:36 AM
2000 Trail Boss Brake Lines Bigsmooth1081 Polaris Trail Boss 2 02-04-2019 08:49 AM
Will this oil filter work (#2540086) - '14 Sportsman 850 Skippy850 Polaris XP 7 01-17-2019 07:56 AM
hilliard clutch dbweathe ATV Repair and Maintenance 2 12-27-2017 07:28 AM
Wheel bearing brands DAKOTAKIDD Polaris Sportsman 19 03-17-2017 09:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome