Engine Won't Start - Page 2 - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 13 (permalink) Old 05-19-2019, 02:05 PM Thread Starter
Junior Member
 
dkarr13's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 9
I can definitely tell a difference in the fuel line so I don't believe that's the issue so I'm back on the carb.. I soaked it in carb cleaner, saw daylight through the jets, and slapped it back in and still didnt get it to fire. Is there anyway I can get an OEM carb without paying $450? Or maybe somewhere that I can try to slap an OEM carb to see if that's the issue?
dkarr13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 13 (permalink) Old 05-20-2019, 06:27 AM
Polaris ATV Legend
 
latebird's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Illinois
Posts: 4,358
Nope - we are back to compression - how many PSI does the engine have when cranking over with the throttle held wide open?

Shop Owner and Mechanic with over 50 years experience
latebird is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 06-17-2019, 03:11 PM
Junior Member
 
greenteame's Avatar
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by latebird View Post
Nope - we are back to compression - how many PSI does the engine have when cranking over with the throttle held wide open?
Im in a similar boat. Ive got a 2005 polaris ATP 500ho and seems to have a weak spark to me. New cheap carb, new fuel pump, Measured 500v from the cdi out, tried a different stator / pickup with the same results (185 ohms on trigger and 0.3 on stator), different coil pack (0.2 on primary and 12k on secondary, adjusted valves to 0.006, compression is 50 on stone cold and 70 with a little oil. Swapped ECM, Is it just the low compression numbers? Factory service says 50 - 100 psi. The kicker is I do not have the original cluster but was told it ran without it but no 4x4. It has been sitting for around 4 years. Starter fluid doesnt seem to have any impact.

Thanks for any help and sorry if I hijacked. Didnt see him responding and really need some expert advice.
greenteame is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Looking for 06 450 motor compatibility kcmng Polaris Sportsman 20 05-09-2019 05:40 AM
2008 Polaris sportsman 500 flywheel chidwick89 ATV General Discussion 1 05-02-2019 07:46 PM
Will this oil filter work (#2540086) - '14 Sportsman 850 Skippy850 Polaris XP 7 01-17-2019 07:56 AM
VIN - Sportsman 500 or 500 HO? das86turbo ATV Repair and Maintenance 7 01-02-2019 06:58 AM
2015 Sportsman etx barely will run, pops, stalls PaYankee Polaris Sportsman 12 10-21-2018 04:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome