Wont Start Checklist - Page 3 - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #21 of 78 (permalink) Old 07-05-2013, 08:23 AM
Junior Member
 
tire's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: kirkland lake
Posts: 1
hello im new to this forum i have lost all power to my sportsman 800twin efi, so i narrowed it down, i was prying off my relay and i touched the to prongs togeather by accident and i heard my fuel pump come, so i hold the screw driver there to touch the to prongs and everthing works fine but when i move it away goes dead can u help me ?
tire is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #22 of 78 (permalink) Old 08-12-2013, 06:14 PM
Junior Member
 
Coyote800S's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Hurley, WI
Posts: 1
Have an 06 500 sportsman turn key on fan comes on and nothing else works, will not even click through starter any ideas?

Trails & Tales Outdoor Adventures
Curt & Terry Myers
Hurley, WI 54534
[email protected]
715-561-2276
Coyote800S is offline  
post #23 of 78 (permalink) Old 10-03-2013, 05:56 AM
ATV Enthusiast
 
bigunn's Avatar
 
Join Date: Mar 2013
Location: Merced,CA
Posts: 44
Well I guess I might as well throw mine in here too.Mine is a 425 magnum , had been setting for quit a while and was missing parts got all of those and started it up and found it had a bad cam. I changed the cam and it started right up but was running real rich and would rev up but black smoke and then would just die. Wait a few minutes and would do the same thing . I rebuilt the carb yesterday and started up black smoke again and a big back fire . sorta don't know where to go now.
bigunn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #24 of 78 (permalink) Old 10-31-2013, 02:29 PM
Junior Member
 
yas001's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Jacksonville, NC
Posts: 2
I have 02 Sportsman 700. It doesn't have any fire on spark plug. It has brand new pulse pick up unit, stator, and ignition module/coils. What else could be the problem?
yas001 is offline  
post #25 of 78 (permalink) Old 10-31-2013, 02:42 PM
ATV Enthusiast
 
Takelababy's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: NW Ontario
Posts: 98
Would you believe the problem with my quad was low water in the battery. We topped it up and it's been good since. And the shop didn't even check it and charged me for an oil change and filter that had less than 15 hours on it.
Takelababy is offline  
post #26 of 78 (permalink) Old 11-15-2013, 11:08 AM
Junior Member
 
Baileyrob's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Location: Tomahawk Alberta
Posts: 2
Have a 2004 polaris sportsman 500 has spark with the pull start and no spark with the key.checked stator and grounds anyone have an idea what it could be ?
Baileyrob is offline  
post #27 of 78 (permalink) Old 12-07-2013, 11:40 AM
Junior Member
 
tomppc's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 1
My 2005 500 ho sportsman wouldn't crank today. Only the clicking. Started right up by jumping off but quits when the jumper cables are removed. Battery is 2 months old. Appreciate the help.
tomppc is offline  
post #28 of 78 (permalink) Old 12-07-2013, 03:35 PM
Junior Member
 
ConcreteCowboy's Avatar
 
Join Date: Dec 2013
Location: NC
Posts: 1
Anyone with similar experience as this: I have a 2004 Sportsman - battery died so was changed (yes new fully charged, hooked up correctly), now I have NO POWER anywhere. No lights on display, no clicking of starter, nothing. Any suggestions besides load up & carry to dealership?
ConcreteCowboy is offline  
post #29 of 78 (permalink) Old 12-08-2013, 03:38 AM
ATV Enthusiast
 
Takelababy's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: NW Ontario
Posts: 98
Cowboy, that happened to mine, it was the terminals. I took fine sandpaper to them and it was good to go.
Takelababy is offline  
post #30 of 78 (permalink) Old 05-09-2014, 01:31 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
Burgeogull's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Burgeo, Newfoundland, Canada
Posts: 218
I have a 2013 500 ho...I took the battery off last fall when I stored it for the winter. I put it back in today and turned the key....nothing!! Battery is fully charged....I'm hoping it's just dirty connection. Is there a fuse somewhere I can check?

2013 Sportsman 500 Touring
Front and rear rack extenders
windshield/fairing
2500 lb winch
mirrors
gas can holder
Tundra Tested cargo Box
Gas Tank bag
Koplin Gun holder on front rack
Bison Front Bumper
Ammo cans on front rack
Bearclaw HTR tires, 27 x9 x 12 front and 27x11x12 rear
1 inch spacers all round
fender flares
GoPro mount
Burgeogull is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 sportsman 400 wont start new stator. have spark wont fire roadjoker22 ATV Repair and Maintenance 13 11-03-2013 05:26 AM
500 Magnum checklist TP262 ATV Repair and Maintenance 1 12-05-2011 06:24 PM
2006 outlaw wont start when cold but will start when warm. heavyritefoot Polaris Outlaw 6 05-09-2011 01:42 PM
Wont start from a cold start. gramslam05 ATV Repair and Maintenance 5 11-28-2010 05:57 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome