07 800 Sportsman Shutting Down (help!!!) - Polaris ATV Forum
ATV Repair and Maintenance Having problems? Doing a rebuild? All Repair/Maintenance Discussions here.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 08-17-2010, 06:27 AM Thread Starter
Junior Member
 
Sika 25's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Scotland
Posts: 1
07 800 Sportsman Shutting Down (help!!!)

Have a 07 800 Sportsman with 67 hours on the clock. Every now and then whilst ridding, the bike just stops!!

Bike stops and instrument cluster goes 'dead', turn the key off and back on and instrument cluster is back on, put the bike in neutral and it starts and runs fine?

The above has only happened to me three times and i have always managed to recover as above, big concern is that i am taking the bike to some really remote locations and if i have a failure that i cannot recover from i am in real trouble.

Have fitted a new battery, but problem is still there.

Many thanks in advance for any possibel advice.
Sika 25 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-17-2010, 08:10 AM
Polaris ATV Legend
 
Bruce!'s Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Port Angeles WA
Posts: 20,001
Welcome to the board!




I tried setting my password to "penis" but it said my password wasn't long enough...
Bruce! is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-17-2010, 02:16 PM
Polaris ATV Legend
 
racer37l's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Southern West Virginia
Posts: 1,664
Welcome. It sounds to me as a loose connection or a corroded connection. The new battery I hope is staying charged. Be sure to check all connections, even in the light pod.Intermitant connections are always the hardest to find. Good luck, Hope this helps

Con

2007 Sportsman 800 efi , L&R tall windshield, Viper Max 4000 lb. winch with 3/16" Amsteel rope by Atv Winch Rope, 25' Amsteel tow rope by Atv Winch Rope, RDC fairlead, RDC deluxe gas cap, RDC shifter, RDC overflow bottle cap, RDC 2" lift , 27" Maxxis bighorns s/w on Vision Outback 12" wheels, Uni air filter, Dalton o/bl primary clutch spring, front and rear brushguard, front and rear rack extensions, and a SanAngelo backrest
racer37l is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-22-2010, 06:19 AM
Junior Member
 
rgates631's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: central new york
Posts: 1
i have the same problem from my 05 sportsman 500 carb. all my conections are good, nothing corroded- the thing is mint. i tired switching to 93 octain but it didnt help. it usually happens to me when i run it hard then go around at lower rpms. i called the dealer and they say they have no idea what it could be. it doesnt seem to be running rich or lean either. if anyone knows where to go from here, let me know too!!! thank you!
rgates631 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-29-2010, 06:05 PM
Junior Member
 
1dirtypopo's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Florida
Posts: 4
I had the same problem with my 06 700 efi. In the front storage box there is a set of four breakers. The breakers look like fuses and plug into a fuse block. I had a problem with one of them coming loose. Next time it shuts down tap the breakers and see if it comes back to life. I ran a zip tiearound them so they wouldn't move or get loose and its been fine ever since.

700 Sportsman Snorkeled Out 2" lift 28" Mudlites Warn 3000 Tunes, Flashers and a few other goodies to make it go faster and go deeper
1dirtypopo is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris ATV Technical Discussions > ATV Repair and Maintenance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
09 550 XP shutting down while driving mdp ATV Repair and Maintenance 3 01-24-2010 03:43 PM
It keeps shutting down!!! Michaelcumberland ATV Repair and Maintenance 1 02-23-2009 09:22 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome