2011 sportsman 500 ho not starting - Polaris ATV Forum
Polaris Sportsman Discussions for the Polaris Sportsman 90, 300, 355, 400, 450, 500, 550, 600, 700, 800, 850

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 02-10-2013, 11:01 AM Thread Starter
Junior Member
 
wolverine22's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Chapleau
Posts: 12
2011 sportsman 500 ho not starting

I have a 2011 polaris sportsman 500 h.o. Evething lights up speedo and lights. When i turn the key to start it nothing happens no sound nothing. I checked the fuses and they are all good..Any ideas on what to check ?

Last edited by wolverine22; 02-10-2013 at 11:05 AM.
wolverine22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 02-10-2013, 11:52 AM
ATV Enthusiast
 
Ethosb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Canton, GA
Posts: 41
Look for a loose ground from the starter.
Ethosb is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 02-10-2013, 12:16 PM
Extreme ATV Enthusiast
 
JustThatDude's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Peoria, Az
Posts: 119
You need to flip your positive and negative wires from the battery. If its not that i dont know what it is.
JustThatDude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 02-10-2013, 01:18 PM
ATV Enthusiast
 
Ethosb's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Canton, GA
Posts: 41
Quote:
Originally Posted by JustThatDude View Post
You need to flip your positive and negative wires from the battery. If its not that i dont know what it is.
If that were the case then his speedo would not activate. It sounds like it worked one day and then just didn't start on another day. He didn't mention any recent repairs.
Aside from a ground issue, it could be a host of things such as the starter solenoid, starter, fuse, loose wiring, etc. just need to start with the simple things and work backwards from the starter. A volt meter will prove necessary.
Ethosb is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 02-10-2013, 05:19 PM
ATV Enthusiast
 
rupp70's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: Canada,Quebec
Posts: 42
Red button

What about the red button kill switch to off !!!
rupp70 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-11-2013, 06:03 AM
Polaris ATV Junkie!
 
Trip's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Saskatchewan, Canada
Posts: 572
Quote:
Originally Posted by rupp70 View Post
What about the red button kill switch to off !!!
If that was on, he wouldnt get dash lights....hence the words "kill switch"

2012 Sportsman 800
-Engine
-4 Tires
Trip is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Polaris ATV Forum > Polaris Model Specific Discussions > Polaris Sportsman

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Polaris ATV Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New 2011 Sportsman Touring 500 hard starting texassunseth2 Polaris Sportsman 2 01-06-2012 11:43 AM
2011 Sportsman 90 Starting Blues gbo ATV New Members 1 01-02-2012 04:38 AM
2011 500 HO Starting issue, multiple attempts SportsmanJohn500 Polaris Sportsman 13 08-09-2011 04:00 AM
2011 Sportsman 850 XP starting problems nellie ATV Performance Modifications 7 03-09-2011 04:00 AM
2011 Outlaw starting issue jmk Polaris Outlaw 9 02-22-2011 02:19 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome