Polaris ATV Forum banner

slipping

  1. Polaris Sportsman
    Hey! I was wondering if anyone on here would know the solution to an issue that I'm having with my machine. The quad is a 1999 Sportsman 500 and it had a problem today. I had the throttle just about maxed in low range and was not moving. I assumed the belt was slipping because it had been left...
  2. ATV Repair and Maintenance
    new to the forums, if there's already a post on this please direct me there. I have a 2005 sportsman 400. went to start it up for the first time this season and heard something wrong in the clutch housing. pulled the cover off expecting the belt to be bad but it was in perfect shape, just...
  3. ATV Repair and Maintenance
    I just bought a 96 xplorer 4x2 from a guy for $800 low and reverse work fine , but high gear slips when over 1/4 throttle. replaced belt and looked at front clutch assy. seems ok also dropped case fluid and replaced with Polaris case fluid. still slips in high only. any help would be greatly...
  4. Polaris Xplorer and Xpedition
    Hello, I am having problems with my xpedition, when I drive the atv it doesn't have full power but then it'll kick in and start pulling like it should randomly, any ideas? Also, my 4x4 doesn't work, the switch lights that says "on" & "off" doesn't light up and when I switch it to awd it does...
  5. ATV Repair and Maintenance
    This is the video of my 96 Polaris Sportsman 400 4x4. The clutch is slipping and I don't know why. It is a new belt and the clutch doesn't appear to be worn or have any burrs on it. Please help!!!
Top