Polaris ATV Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #1
Took the wheeler out in the hills today for the first time this summer and it wouldnt run more than 1/4 throttle without trying to die on me,even backfired once seemed worse on up hill inclines.I pulled the plug and it looks like a lean condition to me(please tell me if Im wrong).Is there any way to adjust the lean/rich on these carbs?PO told me he rebuilt the carb a few months ago and I doubt he had a clue what he was doing.Any advice appreciated!Thanx
 

·
Registered
Joined
·
4,081 Posts
When is the last time you ran some Sea Foam thru that machine??

Try a can! use 2/3 oz per gallon for a couple tanks and see what that does for ya, I'll bet she runs better!

CW
 

·
Registered
Joined
·
2,352 Posts
At about a quarter throttle, is when the needle starts to rise. You may have a crack in the diaphragm, take the top off of the carb.(2 screws) and inspect for cracks-splits, you may also check the needle to make sure the c-clip didn't come undone-middle groove.
 

·
Registered
Joined
·
54 Posts
Discussion Starter #5
I took the carb apart,cleaned everything and turned the little air screw out to 2.5 turns(got that setting of another thread) i think it was at about 2 turns when I checked it,it was far enough in the point of the screw was sticking up through the inside of the carb a bit,new spark plug (gaped at .028) and put everything back together.It seems to run better but it was running good before today so who knows!Also Im wondering if Im missing a part,on the opposite side this little tube is covered with a rubber plug,should this side have one also?
 
1 - 5 of 5 Posts
Top