Polaris ATV Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #1
Hello everbody, i am new to this forum.

I have a 1996 Sportsman 500 and i am not getting spark to the plug.

What i think led up to the problem:

The only thing i know is, i had a dead short in the battery out in the woods.
I hooked a jump pak to it, and it still would'nt turn over.
Thinking it WAS a dead short, i disconnected the battery. After i hooked the jump pak back up, it started right up, and drove it home.

A few days later, i went to start it and there was nothing. No spark.

I called a guy at a shop and he said you can not run that atv without a battery hooked up or it will fry something.
I cant remember what he said it was.
This model year does not have the Surefire module.

Any ideas anybody?
Regulator, fuse, relay, stator?

Thank you very much
Ron
 

·
Registered
Joined
·
1,565 Posts
There's a breaker right next to the battery in a plastic cover. If it gets to hot, it'll click off and when it cools turn back on. Sounds like that's what happened to you.
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #5
Thanks RENOBADBOY!
Is this a reset, or replace part type repair?

Thank You for your reply.

Allmudd2l
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #6
Actually, this happened back in 2001, and has been in storage ever since.
So i think i can rule out breaker cool down. Is there a manual reset on it?
Anybody know where i can get a wiring diagram?
The starter does turn over, but the lights don't work, except for the blue high beam indicator which does.
I think it may be something under the front access cover maybe?
My closest dealer went out of business, and the next closest is quite a way from here.
I called them and they said they had no idea, but bring it in. I really don't have that kind of money for a witch hunt. :hmmm:
Just let there be spark. :)
ANY more sugestions would be highly appreciated. :veryhappy:

Thank you all
Allmudd2
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Discussion Starter #7
Check out this link, it is very informative.

1996 Polaris sportsman 500. Electrical problem. If the hub - JustAnswer

I posted this link in a similar thread so anyone following that thread would see it too.
I am not trying to keep this thread on top, just returning to the community information i thought to be helpful to others and my situation. :veryhappy:

From this information, i have gained weak intermitent spark now. What would likely cause this? CDI, ETC, Coil?
Thank You,
Allmudd2
 
1 - 7 of 7 Posts
Top