Polaris ATV Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
I purchased a used big gun exhaust and power box for my 2015 850 sp. the system was off of a '13 850 xp. When i hook up the programmer and attach the ground (to the neg battery terminal or the frame) it blinks no signal on channel one. This is when the key is off and kill switch is also off. Anyone else having the similar issue or have a solution?
 

·
Registered
Joined
·
1,512 Posts
What does it do when you turn the quad on? And where are you connecting the hot wire? Sounds like you are connecting it to something that is live even with the quad is completely off if you're pulling current with key in off position...?
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
Its a plug and play into the fuel injectors. No trouble codes when it running. It almost seems that there is contant power to injectors and when key is turned on the ecu completes the ground. But being that i am grounding the controller it is conpleting the circuit with the key off.
 

·
Registered
Joined
·
1,512 Posts
Interesting. I could be wrong, but I don't think I am...
There should not be one single thing getting constant power from the battery with the key off. If there was you'd never keep a charged battery.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #5
Ok i figured it out. On 2015 850 sp there is a power off delay after the key is turned off. Kinda like when u turn ur car off and the radio and healights might stay on for "x" amount of time. The only thing is it lasts for what seems like 10 min. (I didnt time it). I guess i just wasnt patient enough. Thanks for the replies.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I am having similar issue on my 2017 High lifter 850. Big Gun Evo U slip on, big gun power box. All lights working correctly on power box when running. turn key off and green and red lights flash continuously. The only way i have found to stop the flashing is to disconnect the ground wire. Any info greatly appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
124 Posts
Ok i figured it out. On 2015 850 sp there is a power off delay after the key is turned off. Kinda like when u turn ur car off and the radio and healights might stay on for "x" amount of time. The only thing is it lasts for what seems like 10 min. (I didnt time it). I guess i just wasnt patient enough. Thanks for the replies.
This is correct, it is normal that the lights flash for like 2 minutes after you turn the key off.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top