Polaris ATV Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter #1
just bought an 06 800 sportsman today. noticed after i got it home the speedometer doesnt work. and none of the digital display works shows it has a full tank of gas and the mileage and stuff doesnt change. but the gear selection is correct. anyone know what it could be??
 

·
Registered
Joined
·
670 Posts
Probably the hall sensor. A very easy fix and not that expensive $45-65 bucks. It is bolted inside the right front wheel (strut/brake assembly) and plugs into your speedometer. The one on your machine may be severed or just stopped working.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter #5
right its all visible just not reading. would the hall sensor cause all the problems or just the speedometer not to work.
 

·
Registered
Joined
·
670 Posts
The hall sensor would just affect the speedo, not the other portions of the display. If you checked it from the wheel to the speedo and it is intact, try unplugging it from the speedo and plug it back in. Maybe the contact was no good.
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
Discussion Starter #9
The hall sensor would just affect the speedo, not the other portions of the display. If you checked it from the wheel to the speedo and it is intact, try unplugging it from the speedo and plug it back in. Maybe the contact was no good.
k ill try it tomorrow and see what happens thanks. as for the rest could it be just a bad connection. i was goona take it apart and check it.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top