Polaris ATV Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
291 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just installed these tires 28x 9.5" x 14" on System 3 beadlock rims with 4+3 off set. Had balanced
I aired up to 5psi. Ride like crap, harsh ride. Work good in mud though

Question ?
I also at same time installed with a 2" Highlifter lift kit
I always said you shouldn't do 2 mods at same time so you know which one caused the issue.
Is the ride issue due to shocks being at a different angle or 8 ply tires ?
Going to try and put springs to softest setting)( in middle now) next week end.

Used to run 27" Vipers that came stock on bike they rode good

My newphew has a 850 with the Pro-armor 10ply tires and rides nice.
Only other option would be to stoick the 4 stock tires back on again

any input greatly appreciated

Thanks Werner
 

Attachments

·
Premium Member
19’ 850SP Camo. MtAiry Maryland
Joined
·
3,126 Posts
Just installed these tires 28x 9.5" x 14" on System 3 beadlock rims with 4+3 off set. Had balanced
I aired up to 5psi. Ride like crap, harsh ride. Work good in mud though

Question ?
I also at same time installed with a 2" Highlifter lift kit
I always said you shouldn't do 2 mods at same time so you know which one caused the issue.
Is the ride issue due to shocks being at a different angle or 8 ply tires ?
Going to try and put springs to softest setting)( in middle now) next week end.

Used to run 27" Vipers that came stock on bike they rode good

My newphew has a 850 with the Pro-armor 10ply tires and rides nice.
Only other option would be to stoick the 4 stock tires back on again

any input greatly appreciated

Thanks Werner
In my opinion the lift kit is your problem, not the tires. You are correct, the angle change to shocks makes the suspension stiff and not use it’s proper travel. I tried the same lift kit on my 850 and took it off within 3 weeks.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top