Polaris ATV Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter #1
i just took the carb off and cleaned it but it boggs real bad still.
like when i press the gas it like the chokes on or something and it doesnt rev the motor it just boggs out.
new fuel filter on it as well.
cant figure out whats causing it not to rev like normal.
fuel pump maybe ?
 

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter #2
can i possibly check fuel pressure see if its where it needs to be ?
 

·
Registered
Joined
·
5,753 Posts
Choke set wrong maybe and staying partly open, diaphragm on top of the slide not seated right or ripped, still a dirty passage somewhere in the carb, incorrect float level. Just a place to start.
 

·
Registered
Joined
·
224 Posts
Discussion Starter #4
Choke set wrong maybe and staying partly open, diaphragm on top of the slide not seated right or ripped, still a dirty passage somewhere in the carb, incorrect float level. Just a place to start.
i checked everything you mentioned except the choke being the wrong way...how do you know what way the chokes supposed to be?
maybe if i disconnect the choke it will run right?
believe me the carb is spotless.
thanx for the ideas
 

·
Registered
Joined
·
5,753 Posts
Just need to make sure the plunger is seated all the way in the hole, and that the seat of it is in good condition. It should touch the bottom as you start threading the cable end into the carb. If that's all good, then I'd check valves, cam, compression etc.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top