Polaris ATV Forum banner
81 - 100 of 265 Posts
Oto mój system bezpieczeństwa. :beer:

Attachments

Jak podoba się państwu sędzia?

Niesamowita broń, naprawdę. Ma spory odrzut, ale trzeba się jej po prostu trzymać, to wszystko. :beer:

Nie jestem pewien, ale wydaje się, że niektóre motocykle uliczne mają mechanizm, który blokuje koło z jednej strony za pomocą kluczyka zapłonu, dzięki czemu może ono poruszać się tylko po okręgu. To byłoby fajne w ATV.

im not for sure but seems like some street bikes have a deal that locks the wheel to one side with the ignition key so it can only go in a circle that would be cool on a atv

Tak, wszystkie motocykle uliczne, o których wiem, w tym mój własny, mogą zablokować kierownicę w lewo, dzięki czemu można ją toczyć w kółko bez klucza.

Jak mówiłem wcześniej, znałem kiedyś kilku niezbyt godnych zaufania ludzi, a te zamki łatwo się psują lub kilku facetów po prostu podnosi Twój rower i wrzuca go do furgonetki.

Myślę, że najlepiej będzie trzymać go w środku i wykupić ubezpieczenie.

Mam dla was historię. Mój wujek jest zagorzałym fanem Polarisa od wielu lat, mimo że miał mały budżet i nigdy nie kupił nowego, aż do 2007 roku, kiedy dostał Sportsmana500 EFI z 2007 roku (wiem, że na zdjęciu jest 2005, ale jego aparat nie był aktualny). Jego syn właśnie kupił również Yamahę Wolverine z 1994 roku. Mieli również Polarisa Trailboss 330 z 2003 roku. Cóż, w 2009 roku wszystkie trzy quady zostały skradzione. Mieszkają w centrum miasta, a złodzieje wybili okno i otworzyli drzwi garażowe, załadowali Wolverine na ciężarówkę. Odjechali z pozostałymi 2 quadami przez miasto i na szlaki ATV. Cóż, Polaris Sportsman został znaleziony następnego dnia, kierowca rozbił go o płot i uciekł. Pozostałe 2 quady znaleziono w kawałkach (rozebrali je). I wszyscy tutaj mówią, że cieszą się z ubezpieczenia, ale ubezpieczenie nie pokryłoby 1 z motocykli, mimo że wszystkie były ubezpieczone. Do dziś mój wujek nie jest z tego zadowolony.

Attachments

ostatnie zdjęcie

Attachments

Mam w tym względzie sporo szczęścia. Mój jest przechowywany w zamkniętej skrytce, w zamkniętym, ogrzewanym i alarmowanym magazynie w pracy. Moje dziecko śpi pod specjalnym pokrowcem z dala od ciekawskich oczu.

Mam dla was historię. Mój wujek jest zagorzałym fanem Polarisa od wielu lat, mimo że miał mały budżet i nigdy nie kupił nowego aż do 2007 roku, kiedy dostał Sportsmana500 efi z 2007 roku (wiem, że na zdjęciu jest 2005, ale jego aparat nie był aktualny). Jego syn właśnie kupił również Yamahę Wolverine z 1994 roku. Mieli również Polarisa Trailblazera 330 z 2003 roku. Cóż, w 2009 roku wszystkie trzy quady zostały skradzione. Mieszkają w centrum miasta, a złodzieje wyłamali okno i otworzyli drzwi garażowe, załadowali Wolverine na ciężarówkę. Odjechali z pozostałymi 2 quadami przez miasto i na szlaki ATV. Cóż, Polaris Sportsman został znaleziony następnego dnia, kierowca rozbił go o płot i uciekł. Pozostałe 2 quady znaleziono w kawałkach (rozebrali je). I wszyscy tutaj mówią, że cieszą się, że mają ubezpieczenie, cóż, ubezpieczenie nie pokryłoby 1 z motocykli, mimo że wszystkie były ubezpieczone. Do dziś mój wujek nie jest z tego zadowolony.
Nie wiem, jak działa tam ubezpieczenie, ale wiem, że moje by to pokryło. Teraz, gdybym nie miał ubezpieczenia na swojego quada i zostałby skradziony z mojego garażu, nie wiem, czy moje ubezpieczenie domu by to pokryło, ale mam polisę na oba. Chyba że kluczyki zostały w nich zostawione lub coś w tym stylu?

Mam dla was historię. Mój wujek jest zagorzałym fanem Polarisa od wielu lat, chociaż miał mały budżet i nigdy nie dostał nowego aż do 2007 roku, kiedy dostał 2007 sportsman500 efi (wiem, że na zdjęciu jest 2005, ale jego aparat nie był aktualny). Jego syn właśnie kupił również Yamahę Wolverine z 1994 roku. Mieli również Polarisa Trailboss 330 z 2003 roku. Cóż, w 2009 roku wszystkie trzy quady zostały skradzione. Mieszkają w centrum miasta, a złodzieje wyłamali okno i otworzyli drzwi garażowe, załadowali Wolverine na ciężarówkę. Odjechali z pozostałymi 2 quadami przez miasto i na szlaki ATV. Cóż, Polaris Sportsman został znaleziony następnego dnia, kierowca rozbił go o płot i uciekł. Pozostałe 2 quady znaleziono w kawałkach (rozebrali je). I wszyscy tutaj mówią, że cieszą się, że mają ubezpieczenie, cóż, ubezpieczenie nie pokryłoby 1 z motocykli, mimo że wszystkie były ubezpieczone. Do dziś mój wujek nie jest z tego zadowolony.
Nie wiem, jak działa tam ubezpieczenie, ale wiem, że moje by to pokryło. Teraz, gdybym nie miał ubezpieczenia na quada i zostałyby skradzione z mojego garażu, nie wiem, czy moje ubezpieczenie domu by to pokryło, ale mam polisę na oba. Chyba że kluczyki zostały w nich zostawione czy coś?
Coś tam nie grało, że ubezpieczenie nie wypłaciło. Moje zostało wypłacone w 100% po mojej kraksie plus wszystkie akcesoria. Musisz mieć odpowiednią polisę i ubezpieczyciela, aby mieć pewność, że otrzymasz najwyższej jakości obsługę po stracie.

Uważam, że wszystko, co możesz zrobić, aby zminimalizować ryzyko kradzieży ATV, jest plusem. Tak samo jak pełnoprawny system alarmowy lub prosta kłódka na tarczy hamulcowej. Wszystko albo spowolni, albo zatrzyma złodzieja.

Latem maszyna jest przechowywana w szopie na podwórku za zamkniętą bramą, w towarzystwie starego, otyłego beagle'a (sygnał dźwiękowy) i anorektycznego border collie (mózg pary).

Zimą nie zmieści się w szopie z pługiem, więc trzymam ją zakrytą na zewnątrz.

Latem maszyna jest przechowywana w szopie na podwórku za zamkniętą bramą, w towarzystwie starego, otyłego beagle'a (alarm dźwiękowy) i anorektycznego border collie (mózg pary).

Zimą nie zmieści się w szopie z pługiem, więc trzymam ją zakrytą na zewnątrz.
To prawda o border collie, mam dwa. Super inteligentne zwierzęta. Jedyny problem polega na tym, że nie jesteśmy w 100% pewni, czy samiec jest całkowicie czystej krwi, czy nie. Nie jest tak bystry jak samica. Cały czas go przechytrza. Ha, jak o tym pomyślę, są jak para! Wszystko, co jest jej, jest jej, a wszystko, co jest jego, jest jej. Hmmm. Śmieszne! Ona też zawsze się go czepia o wszystko.
Czy ktoś może to potwierdzić?!

Poszedłem i przejrzałem moje stare rzeczy rowerowe i znalazłem moją starą blokadę tarczową, więc używam jej teraz na tylnym hamulcu tarczowym mojego ATV jako urządzenia antykradzieżowego. Oto kilka, które można znaleźć na Ebay, Craigslist, a nawet Walmart.... :)
Image

Image

Image

Mam przebiegły mały system. Mam kotwicę podłogową z kablem, który owija się wokół opony obok ściany. Pomalowałem część kabla na czarno. Opona i felga faktycznie ukrywają kabel i zagłębioną kotwicę. Mam również blokadę hamulca tarczowego i ubezpieczenie.

Trzymaj moje w moim sklepie, główne drzwi nie mają zewnętrznej klamki i są zamknięte od wewnątrz. Boczne drzwi są zamknięte na kłódkę. Mam czujniki ruchu z przodu sklepu i światło na podwórzu w nocy. Klucze w domu. Wyłącz również paliwo. Mam Border Collie i Chocolate Lab jako system bezpieczeństwa... lol

Właśnie schowałem klucz, trzymam drzwi garażowe otwarte, chociaż są chronione przez 3 psy, z których jeden wyczuwa pożar wysypiska śmieci z odległości ponad 500 jardów :wow: i chroni żonę, gdy mnie nie było, plus mój A-5 i moi dobrzy sąsiedzi dookoła. Aha i ubezpieczenie.

81 - 100 of 265 Posts